Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Yok mu Artıran? 200 MP Kamera Devri Başlıyor!


Ortalığı kasıp kavuran 108 MP, resmen devrim niteliğindeydi. Fakat artık 200 MP kamera devri başlıyor. Bu konuda çalışmalar devam ediyor.

Şu anda, akıllı telefon kameraları 108 milyon piksele kadar çözünürlüğe sahip sensörler içeriyor. Bu özellik ilk olarak Samsung tarafından sunuldu. Ancak bu yıl şimdiden, daha da yüksek piksel sayısına sahip sensörlerin ortaya çıkması bekleniyor. Her ne kadar MP birleştirerek de 108 MP çözünürlüğe ulaşılıyor olsa da, yakında 200 MP kamera özellikli telefonlar cebimizde olacak.

Daha önce mobil dünyadan gelecek yeni ürünler hakkında doğru veriler yayınlayan popüler blog yazarı Ice, 2021’de Samsung’un akıllı telefon kameraları için bir dizi gelişmiş ISOCELL sensörünü duyuracağını bildirdi. Bunların arasında 200 megapiksellik bir sensör olacağı söyleniyor.

Farklı haber kaynakları, 108 megapiksel kameraların genellikle 100 megapiksel kameralar olarak adlandırıldığını belirtiyor. Yani Samsung’un yeni sensörünün gerçek çözünürlüğü muhtemelen 216 milyon piksel olacak. Bu arada, daha önce Samsung, yetenekleriyle insan gözüne yaklaşabilecek görüntü sensörleri oluşturma planlarından bahsetmişti. Güney Koreli teknoloji devi, gözün “biyolojik sensörünün” yaklaşık 500 milyon piksel çözünürlüğe sahip olduğunu belirtiyor. Şirket gelecekte bu göstergeyi aşmayı umuyor.

Hayretler içinde kalmaya devam edeceğiz gibi görünüyor. Tabii bu gelişmeler fotoğraf sanatçıları kadar detayları görüntülemesi gereken meslek grupları için de oldukça önemli. Örneğin tarihçiler, arkeologlar ve sanat tarihçileri, tarihi eserlerin bütün ayrıntılarını görüntülemeye ihtiyaç duyarlar. Bu açıdan pek çok kişinin işini kolaylaştıracağı aşikâr. Ayrıca insansız hava araçları için de önemli bir gelişme olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu