Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung Bilerek Yavaşlatıyor! İyice Apple Sandı Kendisini!

Samsung skandallara imza atmaya başladı. Samsung’un optimizasyon adında 10.000’den fazla uygulamanın performansını kıstığı ortaya çıktı.

Güney Koreli teknoloji üreticisi Samsung, şu sıralar kendini iyice Apple sanmaya başladı. Galaxy S22 ailesinde tasarımsal açıdan yenilik sunmayarak Apple’ın yolundan giden firma, bugün bir skandala imza attı. Samsung’un bazı uygulamaların performansını One UI arayüzü sayesinde kısıtladığı ortaya çıktı. Geçtiğimiz yıllarda bataryası yıpranan iPhone’ların yavaşlatılması gibi bir durum bu sefer Samsung’da patlak verdi.

İddia: Samsung bilerek uygulamaları yavaşlatıyor!

Android Authority‘in ortaya çıkardığı bu bilgiye göre; Samsung’un oyun optimizasyonu hizmeti tarafından 10.000’den fazla uygulamanın performansı bir anda kısıtlanıyor. Yani optimizasyon adı altında uygulamanın performansı düşürülüyor. Bildiğiniz gibi normalde performansın artması gerekiyor.

Bu uygulamalar arasında Microsoft Office uygulamaları, Netflix, Google Keep ve TikTok gibi popüler uygulamalar da yer alıyor. Bu liste ayrıca Samsung Cloud gibi belirli Samsung uygulamalarını ve hatta Galaxy modellerinde önceden yüklenmiş olan varsayılan telefon arama uygulamasını da içeriyor.

Koreli bir YouTuber tarafından yapılan bir testte; içerik üretici, bu durumu yaptığı test ile daha net bir şekilde ortaya koyuyor. Testte; Wild Life Extreme optimize edilmemiş hali ile 2.618 puan almayı başarıyor. Optimizasyondan sonra ise yüzde 56’lık bir performans kaybı yaşanıyor ve puan bir anda 1.141’e düşünüyor.

Twitter kullanıcısı GaryeonHan’a göre, firma bu performans düşürmesinden habersiz. GaryeonHan’ ayrıca; Samsung’un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Lee Jae-yong‘un konuyla ilgili soruşturma emri verdiğini de iddia etti.

Muhtemelen  şirket listeyi dünyanın en popüler uygulamalarından bazılarında pil tüketimini azaltmayı sağlamak için performansı düşürüyor.  Android Authority, performans sınırlarının Galaxy S22 serisinde ve Galaxy S20 FE ve Galaxy S10e cihazlarına olmadığını gözlemledi. Yani daha eski modellerde bu sorun meydana geliyor.

Samsung’un eski modellerinde performansı bilerek ya da bilmeyerek düşürmesi akıllara Apple’ı getirdi. Apple’ın bataryası eskiyen iPhone modellerini yavaşlatması büyük olay olmuştu. Bu durum firmanın müşterilerine yeni telefon almaya zorlaması olarak gösterilmişti. Samsung’un da Apple benzeri bir taktik uygulaması aslında şaşırtıcı gelmedi diyebiliriz. Bakalım bu konu ile ilgili olarak önümüzdeki günlerde Güney Koreli firmadan açıklama gelecek mi?

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu