Güncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

Lenovo Yeni Yapay Zeka Tabanlı İşletim Sistemi Üzerinde Çalışıyor!

Lenovo, Windows 11 için yeni yapay zeka tabanlı işletim sistemi üzerinde çalışıyor. Yakında tanıtımını yapabilir.

Lenovo’nun yazılım tarafından yenilik yapmasını üzerinden uzun bir zaman geçti. Hong Kong merkezli Lenovo, Windows 11 için yapay zeka tabanlı yeni bir işletim sistemi üzerinde çalışıyor. Lenovo’nun önemli isimlerinden Liu Jun, CES 2024 etkinliğinde bu yıl yapay zeka işletim sistemi planlarını ağzından kaçırdı. Yapay zekaya yarışına Lenovo’da girdi.

Yapay Zeka Alanında Lenovo Ben de Varım Diyor ve İşletim Sistemi Geliştiriyor

Genelde donanım üreticisi olarak bilinen Lenovo’nun yapay zeka işletim sistemini hayata  geçirip geçirmeyeceği büyük bir soru işareti olarak akıllarda. Lenovo’nun bu akıllı yapay zeka bilgisayarlarından oluşan ilk serinin bu yılın ilk yarısında raflara çıkması bekleniyor. Kullanıcının niyetini anlama becerisiyle süper sezgisel olacak şekilde tasarlandılar. Bunun da ötesinde, Lenovo’nun yapay zekaya sahip akıllı cihazlar üretmesi, bunların kullanıcı gizliliğine ve güvenliğine saygı gösterecek şekilde tasarlandığını vurguluyor.

Lenovo’nun bu planı sadece standart bilgisayarlarında değil, yapay zekalı bilgisayar ekosistemini kurmak istemesinden kaynaklanıyor. Aynı zamanda, yapay zeka teknolojisinin kişisel veri güvenliği ve mahremiyet konularında da yeni standartlar belirleyeceği ifade ediliyor. Lenovo yapay zeka alanındaki gelişmeleri takip ederek, Microsoft ve NVIDIA gibi devlerle rekabet etmeyi amaçlıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu