Akıllı TelefonAndroidAppleGenelSamsung

Hangi üretici 2016’da kaç akıllı telefon duyurdu?

Kısa bir süre sonra mobil dünyasının gözü Barselona’da başlayacak Mobil Dünya Kongresi’nde çevrilecek. Birçok üretici etkinlikte yeni nesil teknolojilerle donatılmış akıllı telefon tanıtımları gerçekleştirecek. En çok merak edilen modeller ise kuşkusuz Huawei P10 ve LG G6 olacak.

MWC 2017 etkinliği öncesi çevrimiçi istatistik portalı Statista ilginç bir istatistiği kamuoyu ile paylaştı. Site geçen yıl hangi üreticinin kaç akıllı telefon duyurduğunu ortaya koyan bir rapor yayınladı.

akıllı telefonlar-2016

Geçen yıl mobil dünyasının zirvesinde kalan Samsung, başta Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge olmak üzere 31 yeni akıllı telefon tanıtımı gerçekleştirdi. Samsung her ne kadar en fazla telefon tanıtan üretici olsa da, iki yıl öncesiyle karşılaştırıldığında şirketin model sayısını önemli ölçüde azalttığını görüyoruz. Samsung iki yıl önce 56 telefon modeli tanıtmıştı.

Samsung’un bir numaralı rakibi Apple geçen yıl sadece üç telefon modeli duyurdu. Bu modeller; iPhone 7 Plus, iPhone 7 ve iPhone SE. Apple sadece üç telefon duyurmasına rağmen geçen yıl mobil dünyasında elde edilen kârın %90’ını kasasına koymayı başardı.

Diğer üreticilerin 2016’da duyurdukları telefon sayıları şu şekilde;

akıllı telefon

Galaxy Note 4 için önemli güncelleme yayınlandı!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu