Akıllı TelefonAndroidGenelMobirollerSamsung

Galaxy Z Fold 4 İle Kırışıklıklara Son Verilecek mi?

Gelen haberlere bakılırsa Galaxy Z Fold 4 modelinde yeni bir menteşe sistemine geçilecek. Bu da haliyle kırışıklıkları azaltacak.

Samsung’un yeni nesil katlanabilir telefonları  Galaxy Z Fold 4 ve Galaxy Z Flip 4’ün bu yılın üçüncü çeyreğinde resmiyet kazanması bekleniyor. Yaklaşmakta olan telefonlar hakkında son dönemde epey bir bilgi açığa çıktı. Son olarak ise Galaxy Z Fold 4’ün ekranı hakkında bir bilgi sızdırıldı.

Galaxy Z Fold 4 Ekranında Kırışıklıklar Azaltılacak

Ünlü sızıntı kaynağı Ice Universe’e göre, Galaxy Z Fold 4’ün katlanabilir ekranı Galaxy Z Fold 3’e göre daha az belirgin bir kırışıklığa sahip olacak. Kaynağın aktardıklarına göre Galaxy Z Fold4’ün ekranında oluşan kıvrım, Fold3’ten biraz daha iyi görünüyor, ancak yine de kırışıklık görünecek.  Ayrıca Galaxy Z Fol 4’te ekran daha pürüzsüz görünüyor.

Galaxy Z Fold 4

Samsung’un Galaxy Z Fold serisi telefonlardaki belirgin ekran kırışıklığı menteşe tasarımından kaynaklanıyor.  Dar yarıçap, kırışıklığın önlenmesini zorlaştırıyor. OPPO ve Motorola gibi mazı markalar ise bu kırışıkların üstesinden büyük ölçüde gelmiş görünüyor. Bu markalar, menteşe için daha fazla yer açarken, menteşeyi kapatan ve boşluk bırakmayan bir “gözyaşı” menteşeye yapısı kullanıyor.

Galaxy Z Fold 4’ün biraz daha kısa ve daha geniş bir OLED ekrana sahip olacağı ve kapak ekranında S-Pen deneyiminin geliştirileceği kısa süre önceki raporlara yansıdı. Snapdragon 8+ Gen 1 işlemcisinden güç alacak telefonda kamera tarafında da ciddi bir yükseltme gerçekleşecek. Ana kamerada 50 megapiksellik bir sensör göreceğiz. Buna 12 megapiksel ultra geniş açılı ve 12 megapiksel 3x optik yakınlaştırmalı telefoto kamera eşlik edecek. Galaxy Z Fold 4’ün iç ekranında panel altına yerleştirilecek ön kameranın ne kadar geliştirileceği de merak konusu.

Galaxy S23 ve Galaxy S24 Türkiye’ye Qualcomm İşlemciyle Gelecek

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu