Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Galaxy S9 Plus kamera puanı açıkladı! Zirve el değiştirdi mi?

Samsung Galaxy S9 Plus kamera puanı açıklandı. Samsung’un geçtiğimiz duyurduğu üst segment akıllı telefon Galaxy S9 Plus tanıtıldıktan kısa bir süre DxOMark sitesinin konuğu oldu. Çift kameralı ilk Galaxy S serisi olan model elde ettiği kamera puanıyla zirvenin yeni sahibi oldu.

Galaxy S9 Plus, fotoğraf testinden 104 puan, video testinden ise 91 puan almayı başardı. Ortalama 99 puan elde eden Galaxy S9+, tanıtıldığı günden bu yana bir numarayı kimseye kaptırmayan Google Pixel 2’yi zirveden indirdi.

Galaxy S9 Plus kamera
Galaxy S9 Plus kamera

Fotoğraf çekiminde; her koşulda gürültünün çok iyi kontrol edilmesi, açık ve kapalı çekim koşullarında iyi detay, oldukça hızlı ve doğru otofokus, çoğu durumda parlak ve canlı renkler, 4x yakınlaştırmada mükemmel çözünürlük övgü olan başlıca kriterler oldu. Ara sıra maruz kalınan bozukluklar, hafif renk atmaları ve keskinlik kaybı fotoğraf çekimindeki eksiler oldu.

Video çekiminde ise; açık ve canlı renkler, genellikle iyi hedef pozlama, kararlı ve hızlı otofokus, her koşulda iyi gürültü azaltma ve iyi dengeleme övgü alan özellikler oldu. Ayrıntıların kaybolması ve güçlü gürültü videonun puanını düşüren kriterler oldu.

Galaxy S9 Plus kamera özellikleri

  • 12 megapiksel çözünürlüklü birinci arka kamera, 1/2.55″ büyüklüğünde sensör,  f/1.5, f/2.4 değişken diyafram açıklığı
  • 12 megapiksel çözünürlüklü telefoto ikinci arka kamera, 1 / 3.6 ” büyüklüğünde sensör, 2x optik yakınlaştırma, f/2.4 diyafram açıklığı
  • Her iki kamerada OIS
  • Dual pixel faz algılamalı odaklanma
  • LED flaş
  • 4K 60 fps video kaydı
  • 720p çözünürlükte 960 fps süper yavaş video çekimi
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu