Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemMobirollerTeknoloji

Elektronik Eşyalar Nasıl Geri Dönüştürülür?

Dünyanın geleceği ve temizliği için elektronik eşyalar büyük önem taşıyor. Bu ürünleri geri dönüştürmek torunlarımızın geleceği için önemli.

Küresel elektronik atık, büyük bir çevre sorunu oluşturuyor. 2019 itibariyle, dünya her yıl çoğu çöplüklere giden yaklaşık 50 milyon ton e-atık üretiyor. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre , altın gibi malzemeleri çıkarmak için e-atıkları işleyen işçiler, genellikle toksik kimyasallara ve kurşun ve alev geciktiriciler gibi maddelere maruz kalıyor. Birleşmiş Milletler Çevre Programı, tehlikeli maddelerin toprağa ve yeraltı suyuna sızabileceğini ve gıda ve su kaynakları onlara bağlı olan topluluklara zarar verebileceğini bildiriyor. Elektronik eşyalar hayatımızı kolaylaştırsa da geleceğimizi tehdit ediyor olabilir.

Bununla birlikte, teknolojinizi bir e-atık geri dönüşüm tesisinde elden çıkardığınızda, kuruluş , faydalı malzemeleri çıkarmak için cihazları parçalarına ayırıyor ve temizliyor. Geri dönüştürebileceğiniz cihazlar genellikle onları götürdüğünüz tesise bağlıdır. Genel olarak, aşağıdakiler sıklıkla kabul ediliyor;

  1. Masaüstü bilgisayarlar, dizüstü bilgisayarlar ve tabletler
  2. Cep telefonları
  3. Yazıcılar ve tarayıcılar
  4. Dijital kameralar
  5. Televizyonlar ve TV aksesuarları
  6. Faks makineleri
  7. Video oyun konsolları

Cihazınız eski ancak hala çalışır durumdaysa, yeniden satmayı veya bağışlamayı deneyebilirsiniz. Ancak onarılamayacak durumdaysa, geri dönüşüm için bazı seçenekler var.

Geri dönüşüm nasıl yapılır?

Bazı şehirlerde elektronik eşyaların geri dönüşümü için noktalar yer alıyor. Kullanmadığınız veya bozulan bu tip eşyaları çöpe atmak yerine bu noktalara bırakarak geri dönüşüme katkı sağlayabilirsiniz. Amerika’daki mağaza olan Staples, adaptörlerden dizüstü bilgisayarlara ve 40 poundun altındaki kahve demleme makinelerine kadar düzinelerce ürünü, nereden satın almış olursanız olun, ücretsiz olarak kabul ediyor.

Apple‘ın henüz ülkemizde uygulamadığı takas programı, bir sonraki satın alma işleminizde bir Apple hediye kartı veya kredi karşılığında iPhone, iPad, Mac, Apple Saat ve Android’de işlem yapmanıza olanak tanıyor. Öğeniz kredi için uygun değilse, yine de bir mağazaya getirebilir veya ücretsiz olarak geri dönüştürülmesi için ön ödemeli bir takas seti aracılığıyla gönderebilirsiniz.

Amazon’un takas programı Kindle e-okuyucular, tabletler, medya akış cihazları, Amazon Echo’lar, Bluetooth hoparlörler, kulaklıklar, ev güvenlik ekipmanları, kablosuz yönlendiriciler, cep telefonları ve oyun ekipmanlarını kabul eder. Amazon, size cihazınızın değerine eşit bir hediye kartı veriyor.

Çevre üzerindeki etkinizi azaltmak için daha fazlasını yapmak istiyorsanız, en iyi şarj edilebilir pilleri, en iyi güneş panellerini ve en iyi güneş jeneratörlerini kullanabilirsiniz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu