Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemMobirollerQualcomm

Qualcomm Snapdragon AI Yeni Bir Devri Başlatıyor

Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 2 yonga setini tanıttığı etkinlikte Snapdragon AI teknolojisi de tanıtıldı. Bu AI yeni devri başlatacak.

Qualcomm, Snapdragon Zirvesi 2022 sırasında, Snapdragon AI teknolojisini de tanıttı. Şirket, yeni özel CPU çekirdeğinin yeni bir performans seviyesini ortaya çıkarmak için tasarlandığını söyledi. Bu teknoloji son derecede güçlü ve verimli cihazlardan oluşan yeni bir sınıf vaat ediyor.

Qualcomm Oryon, PC’lerden başlayarak akıllı telefonlar, dijital kokpitler, Gelişmiş Sürücü Destek Sistemleri, genişletilmiş gerçeklik ve altyapı ağ çözümleri dahil olmak üzere geniş bir Snapdragon destekli ürün portföyüne entegre edilecek. 2023’te daha fazla ayrıntı açıklanacak.

Qualcomm ayrıca, mobil ve PC’nin yakınsamasını hızlandıracak ve Windows 11 PC’lere en son mobil yenilikleri getirecek yaratıcı AI işbirlikleri aracılığıyla mobil hesaplamayı ilerletme vizyonunu sundu. Bu gelişmeler, Windows 11 kullanıcılarına parlak AI-hızlandırılmış deneyimler sağlarken aynı zamanda CPU ve GPU yüklerini de azaltır.

Microsoft, Adobe ve Citi’den liderler, çığır açan yapay zeka yetenekleri de dahil olmak üzere Snapdragon teknolojisinin işlerini nasıl değiştirdiği ve Snapdragon hesaplamasına, PC endüstrisini ince, fansız ürünlerde yapay zeka ile geliştirilmiş deneyimleri modernize etmeye ve sunmaya zorlamak için desteklerini dile getirdi.

Örneğin Microsoft, Surface Pro 9 SQ3’te Snapdragon destekli Microsoft SQ3 platformunun kullanılmasının Voice Focus ve Background Blur gibi Windows Studio Effects’e AI- tabanlı gelişmeler getirdiğini iddia ediyor. Otomatik çerçeveleme ve göz teması daha az CPU ve GPU kullanır. Bu, hesaplama açısından yoğun olan bu görevlerin iş yükünü azaltan özel bir AI motoru aracılığıyla akıllıca gerçekleştirilir.

Adobe, Creative Suite’inin Adobe Sensei ile birlikte çalışan daha kişiselleştirilmiş ve sezgisel deneyimler için özel AI-processing yeteneklerinden yararlanmasını sağlamak için Snapdragon 8cx Gen 3-powered geliştirici kitini kullandı. Ayrıca, 2023’te Snapdragon bilgi işlem platformları tarafından desteklenen Windows 11 PC’ler için daha da önemli Adobe Creative Cloud uygulamalarının yerel hale geleceği bugün açıklandı.

Citi, 300.000 küresel kullanıcısının %70’inden fazlasının Lenovo ThinkPad X13’ler gibi Snapdragon tarafından desteklenen mobil bilgi işlem ürünlerine geçtiğini duyurdu. Qualcomm, Snapdragon bilgi işlem platformunun ve faydalarının PC ekosistemi tarafından tanındığına inanıyor. Ayrıca Qualcomm, Snapdragon’da Windows’a geçişi hızlandırıyor. Sonuç olarak, gelecekte Snapdragon bilgi işlem platformlarını kullanan daha fazla ürün bekliyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu