Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Sekiz Arka Kameralı Ve Dört Flaşlı Yeni Bir Telefon Ortaya Çıktı


Bazı akıllı telefonların lenslerini tedarik eden  China Lens Technology (Changsha) şirketi, Sekiz arka kameralı yeni bir patent aldı

Gelişen teknoloji ile birlikte akıllı telefon dünyasında tonlarca yeniliklere şahit oluyoruz. Özellikle kamera alanında büyük ilerlemeler yapan telefon üreticileri, yüksek çözünürlüklü ve çoklu lensler ile rakipleri ile kıyasıya rekabete giriyorlar. Bu yılın sonlarına doğru ZTE, dünyanın ilk ekran altı kameralı telefonunu tanıtarak yeni teknolojinin başlangıcını yaptı ve mobil sektörde başka bir evrene geçişi sağladı. Tabii daha sonra Xiaomi ve OPPO gibi diğer şirketlerde bu teknoloji üzerine çalıştıklarını duyurdular. Ancak şimdi ortaya çıkan yeni bir  patent, sekiz arka kameralı telefonların da çok uzakta olmadığını gösteriyor.

Akıllı telefonlarımızın sunumundan önce neredeyse tüm patentlerini ortaya çıkaran LetsGoDigital, bugün de sekiz arka kameralı bir telefonun patentini açığa çıkardı. China Lens Technology (Changsha) tarafından tasarlanan bu patent, arka tarafta dört adet flaş ve sekiz adet lense yer verilen kameralı bir telefon üzerine çalışıldığını gösteriyor.

Yukarıdaki patenti alan bu şirket, bilmenizi isteriz ki çoğu akıllı telefonların lens tedariklerini üstlenmektedir. Örneğin Apple, Samsung ve Huawei gibi dev şirketler, kamera lenslerini bu firmadan tedarik ediyorlar. Hatta Apple Watch’ın ekranı da bu lens şirketi tarafından geliştirildi.

”Lens Technology” şirketi tarafından oluşturulan bu patent, tam ekran tasarımını kullanan bir ekran ile gelecek. Bu da, cihazın ekran altı kamera teknolojisinin destekleyeceğini gösteriyor. Buna ek olarak telefonun alt tarafında USB-C tipi bağlantı girişi bulunurken, yan tarafta da fiziksel tuşlara yer veriliyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu