Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 13 48MP Ana Kamerasıyla Harikalar Yaratmaya Geliyor!

Apple’ın tedarik zinciriyle alakalı yayınlanan bir rapora göre Sunny Optical iPhone 13 için 48MP bir kamera üzerinde çalışıyor!

Apple ve Sunny Optical arasındaki işbirliği son zamanlarında bir nebze yavaşlamış gibi gözüküyor. Bunun sebebi olarak ise Apple tarafının verdiği sipariş sayısındaki azalma kaynak gösteriliyor. Bununla birlikte yayınlanan rapora göre Sunny Optical 2021 için de Apple ile birlikte çalışacak. Raporda bahsedilen bir diğer husus da  iPhone 13 kameraları için 2021 yılının ikinci yarısında Largan tarafının kaynak tedarik edeceği. Böylelikle yıllık büyüme oranlarında da yüksek oranda bir artış görüntülenecek. Gelin haberin detaylarına birlikte bakalım.

iPhone 13 Kameralarını Kim Üretecek? 

iPhone 13 Mini Görsel

Largan tarafının iPhone 13’ün en önemli lens tedarikçisi olduğunu söylemiştik. Bu yeni modelle birlikte Yujingguang da telefoto lensler için yeni bir tedarikçi olarak karşımıza çıkıyor. Geçmişe baktığımızda Kantatsu’nun telefoto lens siparişleri %10 oranında iken bu sayının Yujingguang için %20-30 arasında olması bekleniyor.

Bununla birlikte sizlere çok önemli bir iddia daha sunuyoruz. Largan ve Yujingguang şu anda birlikte çalışarak Apple için AR/MR HMD lensleri üretmeye çalışıyorlar ve bunu ise 2022 yılının ikinci çeyreğine kadar bitirmeyi planlıyorlar. Ek olarak ise 2022 yılının ikinci yarısında 48MP çözünürlüğünde şu an kullanılanlardan çok daha iyi çekimler yapmanıza olanak sağlayan lensler geliştiriyorlar. Bahsi geçen bu lensler yeni nesil iPhone cihazlarda da f1.5 7P ultra geniş açılı lenslere ilaveten kullanılacak.

Belki de karşımıza çıkan bu gelişim Apple tarafı için bir devrimin başlangıcıdır. Bakalım zaman bize ne gösterecek.

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu