GenelGüncel Teknoloji HaberleriGüvenlikMobiroller

Sesimi Duyabiliyor musunuz! Dolandırıcılığın Yeni Adı

Gün geçmiyor ki yeni bir dolandırıcılık yöntemi ile karşılaşmayalım. “Sesimi duyabiliyor musunuz?” bunların sonuncusu ve aman dikkat diyoruz.

Telefon dolandırıcılarına karşı her türlü önlemi alsanız ve bu notada kandırılmayacağınızı düşünüyorsanız bu habere dikkat diyoruz. Dolandırıcılar akla hayale gelmeyecek yeni yöntemler geliştirmeye devam ediyorlar. Bunlardan sonuncusu olan “Sesimi duyabiliyor musunuz?” her an başınıza gelebilecek bir dolandırıcılık yöntemi.

Amerika’da ortaya çıkan bu telefon dolandırıcılığı türü, okyanusu aşarak Avrupa’ya ardından da Türkiye’ye giriş yaptı. Önce İngiltere’ye yayınlan dolandırıcılık yöntemi bir süreden beridir sahtekarlar tarafından Türkiye’de uygulanmaya başlandı.

Yeni dolandırıcılık yönetiminde teknoloji kullanılıyor. Önce anket ya da promosyon gibi bir bahane ile kurban telefonla aranıyor. Dolandırıcılar, kendisini tanıtarak bir şirket adına aradığını söylüyor. Ardından “Beni duyabiliyor musunuz?” sorusu yönetilerek kurban tuzağa çekiliyor. Kullanıcının verdiği “Evet” yanıtı kayda alınıyor. Bu cevap daha sonra sözlü bir anlaşmaya onay verilmiş gibi çeşitli soruların arasına yerleştirilip yeni kayıtlar oluşturuluyor.

Kurban bir süre sonra yeniden aranıp, bir ürün ya da hizmet ödemesi için zorlanıyor. İtiraz halinde ise, telefonda “evet” dediğiniz için hukuki işlemci başlatmak tehdit ediliyor. Yine konuşma esnasında vereceğiniz bir “evet” ya da “onaylıyorum” yanıtı kredi kartı ile yapılacak bazı işlemler için de kaydedilebilir.

İşin bu noktaya gelmemesi için yapılan bu tür aramaları açmamak ya da açar açmaz müsait olmadığınızı belirtmek yararınıza olabilir. “Sesimi alıyor musunuz?” gibi bir soru yöneltildiğinde “geliyor, alıyorum” gibi yanıtlar verebiliriz. Birçoğumuz yoğun bir gündem içerisinde günü geçiriyoruz. Bu kişilerin bizleri her an arayabileceğini ve çok dikkatli olmamız gerektiğini bir kez daha hatırlatalım.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu