Akıllı TelefonCep TelefonuGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemKatlanabilir TelefonlarXiaomi

Xiaomi’nin Yeni Katlanabilir Telefonu MIX Fold 3 Biraz Gecikebilir

Xiaomi’nin bir sonraki katlanabilir akıllı telefonu olan MIX Fold 3 bu yılın ikinci yarısında piyasaya sürülebilir.

Çinli teknoloji devi Xiaomi’nin kendi pazarında bir sonraki büyük akıllı telefonu Xiaomi 13 Ultra modeli olacak. Piyasaya sürülme tarihi hakkında ne bilgiler bulunmasa da sızıntılara göre Nisan ayında piyasaya sürülecek. Xiaomi’nin amiral gemisi modelinin dışında bir diğer büyük ve katlanabilir telefonu olacak olan Xiaomi MIX Fold 3 için de yeni sızıntılar ile ortaya çıktı.

Sızıntıları ile meşhur Weibo kullanıcısı Dijital Sohbet İstasyonu tarafından yapılan bir paylaşımda Xiaomi’nin bir sonraki katlanabilir telefonu olacak olan Xiaomi MIX Fold 3 bu yılın ikinci yarısında piyasaya sürüleceğini belirtiyor. Geçtiğimiz yıl Xiaomi, MIX Fold 2 modelini Ağustos ayında duyurmuştu. Dijital Sohbet İstasyonuna göre yeni modelin de yine aynı tarih aralığında piyasaya sürülebileceğini belirtti.

Telefon hakkında şimdiye kadar sayılı sızıntı gerçekleşti ancak onları hatırlamak gerekirse telefon USB 3.2 bağlantı noktasına sahip olabilir. Yavaş yavaş çoğu amiral gemisi modellerinde görmeye alışkın olduğumuz gibi bu modelde de 16 GB LPDDR5x RAM ve 512GB/1TB UFS 4.0 dahili depolama seçeneklerine sahip olacak. Sayılı sızıntılardan bunlardan ibaretti. Ancak Xiaomi’nin önünde başka büyük bir telefon olmadığını düşünürsek ilerleyen günlerde telefon hakkında daha fazla sızıntının ortaya çıkmasını bekleyebiliriz.

Yeni MIX Fold 3 katlanabilir telefonunun bir önceki modeli olan MIX Fold 2’nin teknik özelliklerini hatırlamak gerekirse, iç tarafı 2160×1914 piksel çözünürlüğe ve 120Hz ekran yenileme hızına sahip 8.02 inç AMOLED ekrana, dış tarafı ise 2520×1080 piksel çözünürlüğe ve 120Hz ekran yenileme hızına sahip 6.56 inç AMOLED ekran ile birlikte geliyordu. Qualcomm’un Snapdragon 8+ Gen 1 işlemcisi ile güçlendirilirken 12 GB RAM ve 1 TB’a kadar dahili depolama seçenekleri eşlik ediyordu.

İlginizi Çekebilir: MIUI 14 Güncellemesi Alacak Çok Sayıda Model Açıklandı

Xiaomi MIX Fold 2 ayrıca 67W kablolu hızlı şarjı destekleyen 4500 mAh pil kapasitesine sahipti. Arka tarafında Leica destekli üçlü kamera kurulumu ile geliyor. 50 megapkisel ana kameraya 13 megapiksel ultra geniş açılı ve 8 megapiksel telefoto kamera eşlik ediyor. Cihaz, 8K videolar kaydedebilir ve Dolby Vision HDR formatını desteklemekte.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu