Güncel Teknoloji HaberleriIntelMobirollerTeknoloji

Düşük Fiyatlı Intel Alder Lake İşlemciler Gün Yüzüne Çıktı!

Şirketin 12. nesil Intel Alder Lake serisinin uygun fiyatlı olması beklenen Pentium Gold ve Celeron işlemcileri ortaya çıktı. İşte detaylar.

Ünlü donanım sızdırıcılarından gelen yeni raporlara göre iki yeni Intel Alder Lake işlemci çok yakında piyasaya geliyor. Henüz piyasaya sürülmemiş bu çiplerin aslında Alder Lake ailesinden mi yoksa başka Comet Lake yenilemesinden mi geldiğine dair hiçbir belirti yok ancak özellikler Alder Lake’i işaret ediyor.

12. Nesil Alder Lake Intel Pentium Gold ve Celeron İşlemciler Yolda

Son Pentium Gold ve Celeron işlemciler şu anda Intel’in 10. Nesil Comet Lake serisindendi. 11. Nesil Rocket Lake ailesinde i3 ve altı işlemciler piyasaya sürülmemişti. Görünüşe göre Intel, sonunda çok ihtiyaç duyulan giriş seviyesi işlemcileri Alder Lake ile tekrar sunacak. Bu yeni Pentium Gold ve Celeron işlemcilerin özelliklerini sizlere sunalım.

Intel Alder Lake

Bilgilerdeki 12. Nesil Pentium Gold G7400 ve Celeron G9000, sırasıyla 10. Nesil Pentium Gold 6400 ve Celeron G5900’ün doğrudan yerini alıyor. Muhtemelen yeni Pentium Gold, Hyper-Threading özelliğine sahip çift çekirdeği ve 4 iş parçacığı ile gelecek. Temel saat hızının da 3.7 GHz olacağı biliniyor. Celeron ise 2 çekirdek ve 2 iş parçacığı ile 3.4 GHz saat hızına sahip olacak. L3 önbelleklerinin sırasıyla 6 ve 4 olması da bilgilerde mevcut.

Fiyat bilgilerinin ise Pentium için 98 dolar olacağı ve Celeron için 72 dolar civarında olacağı biliniyor.  Intel hakkında yeni gelişmeler için sıkı takipte kalın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu