GenelTeknoloji

Rus İHA’ları Ukrayna Askeri Araç ve Mühimmat Deposunu Yok Etti


Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’ya İHA ile saldırdığı bir video paylaştı.Ukrayna’nın askeri araç ve mühimmat deposu yok edildi.

İki haftadan fazladır devam eden Rusya-Ukrayna krizi ne yazık ki sona ermedi. Putin’in geri çekilmeye niyeti yok iken, Ukrayna’nın da bu işgale karşı pes etme gibi bir durumu şu an için görünmüyor.

Ukrayna’ya havadan ve karadan saldıran Rus ordusu, yakın zamanda İHA’larıyla Ukrayna’ya ağır bir saldırı daha yaptı. Rus kuvvetleri, Ukrayna askeri altyapısını hassas silahlarıyla etkisi hale getirdiği bir operasyon düzenledi.

Rusya iHA ile askeri araç ve mühimmat deposu imha etti

Rusya Savuma Bakanlığı, Ukrayna askeri teçhizatını ve bir deponun Forpost İHA’ları taafından imha edildiğini gösteren bir video paylaştı. (Videoyu aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz)

Paylaşımı yapan Savunma Bakanlığı, ‘’Rus Hava Kuvvetlerine ait saldırı uçakları, Ukrayna silahlı kuvvetlerinin zırhlı araçlarına, silah ve mühimmat depolarına yüksek hassasiyetli füze silahlarıyla saldırılar gerçekleştirdi” açıklamalarında bulundu. Ayrıca bakanlık, füzelerin orta ve alçak yükseklikten uçuş yaptığını da vurguladı.

Rusya 24 Şubat tarihinde, Kiev’in sekiz yıldır sürdürdüğü saldırganlıktan zar gören Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetlerinin çağrısı üzerine, Ukrayna’nın askerden arındırılması ve Nazilerden arındırılmasına yönelik özel bir operasyon düzenledi. Rusya Savunma Bakanlığı, özel operasyonun yalnızca yüksek hassasiyetli silahlarla Ukrayna askeri altyapısının hedef alındığını belirtti.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu