AppleGüncel Teknoloji HaberleriMacBookMobirollerTeknoloji

Apple M2 İşlemci Ortaya Çıktı! Yeni MacBook’lar Yolda!


M1 işlemcinin başarısından sonra yoluna devam etme kararı alan Apple tarafının M2 işlemcilerin seri üretimine başladığı ortaya çıktı!

Apple’ın ikinci nesil çipi olan M2 işlemcileri Nikkei Asia şirketinin açıklamalarına göre seri üretime girdi. Söylentilere göre bu işlemci yeni nesil MacBook cihazlarda kullanılacak ve dağıtımı ise bu yılın Temmuz ayında gerçekleşmeye başlayacak. İşlemciler ulaştıktan sonra ise üretilen cihazların yıl sonuna doğru satışa sunulması bekleniyor. Bazıları tarafından M1X olarak adlandırılan ancak bizim Apple M2 olarak çıkış yapmasını beklediğimiz çipin özelliklerine gelin birlikte bakalım.

Apple M2 İşlemci Seri Üretim Durumuna Geçti!

Apple’ın bu yeni işlemcisinin aslında bir çip olması bekleniyor. Yani içerisinde CPU, GPU ve RAM birimlerini de barındıracağı tahmin ediliyor. 14 inç ve 16 inç boyutlarındaki MacBook Pro modellerin bu çipi kullanacak olan ilk cihazlar olacakları konuşuluyor. Bildiğiniz üzere şu anki M1 işlemciler 13 inç boyutunda Macbook Pro, MacBook Air ve Mac Mini modellerinde bulunurken 23 inç iMac ve 11 inç ve 12,9 inç iPad Pro modellerine de eşlik ediyordu.

Apple M2 Çip

Ortada 12 çekirdekli yeni bir işlemci olacağına dair dedikodular dönüyordu ve bunların da iMac modellerinde kullanılacağı söyleniyordu. Lakin beklenen olmadı. Apple bu yeni işlemcilerin de M1 ile aynı olacağını söyledi. Yani 12 çekirdekli bir CPU birimini görmek hâyâl oldu. Yine de Apple belki kullanıcıların bu hayalini yeni nesil çiplerinde giderir. Bununla birlikte konuşulan bu yeni çipin diğerlerinden farklı olarak 4 performans ve 4 verimlilik çekirdeği değil de 8 performans ve 4 verimlilik çekirdeği kullanacağı söyleniyor.

M2 çip belki M1 çip ile aynı olan 5nm üretim süreciyle karşımıza çıkar. Yine de bazı bilgiler bize 4nm üretim sürecine sahip olabileceğini de gösteriyor. Bakalım kullanıcılar M1 çipinde yaşanan sorunlara M2 çipinde de denk gelecekler mi ve bu yeni işlemci biriminden memnun kalacaklar mı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu