Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriSamsungTeknoloji

Resmi: Samsung Galaxy A6s bir ilki gerçekleştirecek

Birçok Çinli akıllı telefon üreticisi mobil dünyasında adeta altın çağını yaşıyor. Söz konusu üreticilerin global pazara daha fazla açılması haliyle Samsung başta olmak üzere bazı dünya devi şirketlerde ciddi pazar kayıplarına neden oldu. Samsung’un bugün Çin’deki pazar payı %1’in altına düşerken, Hindistan’da ise ikinci sıraya geriledi. Durum Samsung açısında endişe verici ve şirket bu noktada yeni çizdiği yol haritasını uygulamaya koyuyor. Bu yolda üç arka kameralı ilk telefonu Galaxy A7 2018 geçtiğimiz gün tanıtıldı. Şirketin ikinci telefonu Samsung Galaxy A6S olacak. Galaxy A6S tıpkı Galaxy A7 2018 gibi Samsung adına bir ilki gerçekleştirecek.

Samsung Galaxy A6S başka bir tedarikçi tarafından üretilecek

Samsung birçok Çinli şirket gibi ürün maliyetlerini azaltıp daha uygun fiyatlı telefonlar duyurmak için Hong Kong merkezli Wingetch  firmasıyla bir süredir görüşüyordu. Bu görüşmeler görünüşe bakılırsa olumlu neticelenmiş,  zira WiFi Alliance sertifikasına göre Galaxy A6S, Wingetch firması tarafından üretilecek. Bu firmanın, Xiaomi başta olmak üzere birçok Çinli şirket için telefonlar ürettiğini hatırlatalım.

Samsung Galaxy A6s
Samsung Galaxy A6s

Samsung bugüne kadar duyurduğu tüm telefonların yazılım ve donanım birimlerini kendisi bir araya getirdi. Galaxy A6S ile birlikte ilk kez üretim süreci başka bir firma tarafından gerçekleştirilecek. Merak edilen ise bu süreç sonrası Galaxy A6S’in taşıyacağı fiyat etiketi. Samsung’un özellikle Güney Asya ülkelerinde bir çıkış yakalayabilmesi için fiyatları bir hayli aşağıda tutması gerekecek.

6 inç büyüklüğünde Full HD+ Super AMOLED ekran, Snapdragon 660 işlemci, 6GB RAM, 128GB depolama, 3.300 mAh büyüklüğünde pil ve çift arka kamera telefonda öne çıkan bazı özellikler olacak.

 

Huawei Mate 20 Pro AnTuTu puanı belli oldu! iPhone XS geçildi mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu