Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemMobirollerXiaomi

Xiaomi Bu Telefonlarından Teknik Desteği Çekti


Xiaomi bugün ilginç kararla karşımıza çıktı. Teknoloji devi bazı telefonları için satış sonrası teknik desteğini sonlandırdığını açıkladı.

Çinli teknoloji devi bildiğiniz gibi satış sonrası verdiği hizmetler ile Apple’a rakip olma yolunda başarılı bir şekilde ilerliyordu. Ancak bugün ilginç bir açıklama geldi. Bugün itibariyle Xiaomi, 2018 ve 2019’da piyasaya sürülen birkaç telefonu için satış sonrası hizmeti durdurdu. Bu telefonlar arasında Mi 8, Mi 9 SE, Mi 9 Explorer, Mi 9, Redmi K20 Pro ve Redmi K20 Pro Premium modelleri yer alıyor. Şirket artık onlar için yedek parça üretmiyor ve resmi servis tamir etmeyi kabul etmiyor.

Ayrıca teknoloji devi servisinde gerekirse telefonu test edip olası bir sorunu teşhis edebilecek ve temizleyebilecekler. Tam bir onarım, üçüncü taraf hizmetler tarafından gerçekleştirilecek. Xiaomi ayrıca Redmi K20 Pro ve Redmi K20 Pro Premium’u pil değiştirme programından çıkardı. Görünüşe göre, aynı nedenden dolayı bu telefonların pilleri artık üretilmiyor.

Çip krizi ile patlak veren yedek parça sorunu görünüşe göre Xiaomi’yi de etkilemiş durumda. Bu süreçte bazı firmalar eski cihazlarından tam kapsamlı onarım sürecini kesmişti. Xiaomi’nin bu bağlamda eski modellerini tam teşekkülü onarım kapsamından çıkarması oldukça normal görünüyor.

Xiaomi

Yedek parçalarda yaşanan krizden dolayı telefon veya diğer teknolojik ürünlerinizin onarımı maalesef ki artık daha pahalıya mal olacak. Bu krizin ne zaman geçeceği ise henüz bilinmiyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu