Akıllı TelefonAndroidAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

DxOMark Kamera Sıralaması Değişti! Xiaomi 12S Ultra Daha Geriye Düştü


DxOMark kamera incelemelerinde test protokollerini değiştirdi. Bununla birlikte sıralamalarda değişiklik yaşandı. Yeni sıralamaya göz atalım.

DxOMark akıllı telefon kamera incelemeleri dönem dönem sert eleştirilera maruz kalsa da, değerlendirmeler bazı kesimler için hala önemli bir referans kabul ediliyor. Fransız merkezli site günün standartlarına ayak uydurmak için akıllı telefon test protokollerini değiştirdiğini açıkladı. Site bununla birlikte puanların gerçeği daha doğru yansıtacağını belirtiyor. Örneğin, mobil cihazların kullanımına ilişkin popüler senaryolar dikkate alınacak. 

DxOMark uzmanları mobil kameralar test ederken çekim senaryolarını, düşük ışıkta kaliteyi ve ayrıca dış ve iç mekan koşullarındaki sonuçları daha da fazla dikkate alıyor. Uzmanlar özellikle kameraları gerçeğe yakın koşullar açısından değerlendirmeye çalışacaklar. Şirket tarafından yapılan bir anket, sıradan insanlar için gerçekçi ve hoş ten renklerinin, çekim hızının ve yüz detayının önemli olduğunu gösterdi. DxOMark ayrıca test protokollerini değiştirince bunun bir sonucu olarak sıralamada önemli değişiklikler gerçekleşti.  

DxOMark Kamera Sıralaması Değişti

Honor Magic 4 Ultime’ın 146 olan puanı yeni protokollerle birlikte 147’ye yükselti. Telefon bu alanda hala lider olmayı sürdürüyor. Huawei P50 Pro’nun 144 olan puanı 143’e gerilese de telefon ikinci sıradaki yerini korumaya devam etti. Üçüncü sırada ise bir değişiklik söz konusu. Değişen protokoller iPhone 13 Pro ve Pro Max’i daha yukarı çıkarıyor. Her iki telefonun daha önce 137 plan puanları 141’e yükselti. iPhone 14 Pro serisi şimdi 3 ve 4. sırada.

Mi 11 Ultra’nun sıralaması değişmezken, 1 inçlik sensörüyle ses getiren Xiaomi 12S Ultra’nın puanı 138’den 136’ya geriliyor. Bununla birlikte telefon sıralamada biraz daha geriye düştü. Öte yandan Snapdragon 8 Gen 1 işlemcili Galaxy S22 Ultra dört puanlık artışla listede ilk 10 içerisinde yer alan modellerden biri oldu.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu