Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobiroller

iPhone 14 Pro Serisine İlgi Yoğun! iPhone 14 Plus Hayal Kırıklığı Yarattı

iPhone 14 serisi Çin’de ön sipariş almaya başladı. iPhone 14 Pro ve Pro Max yoğun ilgi görürken, Plus modeline ilgi sınırlı kaldı.

iPhone 14 serisi tanıtıldıktan kısa bir süre sonra Çin’de ön sipariş almaya başladı. Dünyanın en büyük mobil pazarı Apple için önemli zira şirket burada premium telefon segmentinde pazarın bir numarası konumunda. Peki iPhone 14 serinde ilk ön sipariş rakamlarında nasıl bir durum ortaya çıktı. Tianfeng International Securities analisti Ming-Chi Kuo cephesinden gelen açıklamara bakılırsa iPhone 14 Pro serisi ön siparişlerin büyük kısmını oluşturuyor. Apple’ın mini model yerine çıkardığı iPhone 14 Plus ise ilk ön sipariş rakamlarında hayal kırıklığı yarattı.

iPhone 14 Pro ve Pro Max Kapış Kapış!

Seride ilgiyi en çok Pro modeller görüyoruz. iPhone14 Pro ve Pro Max, Çin’deki ilk siparişlerin yüzde 85’ini oluşturuyor. Donanım farkının her yıl açılıyor olması Pro modellere olan ilgide patlama yapmış durumda. Çentiğin ortadan kalması, 48 megapiksel yeni nesil kamera ve Apple A16 Bionic işlemciyle birlikte Pro modellerin pek çok ülkede en çok satan iPhone’lar olması bekleniyor.

Serinin temel modeli olan iPhone 14 siparişlerin yalnızca yüzde 10’unu oluşturdu. iPhone 14, iPhone 13 ile kıyaslandığında hem tasarım hem de donanım tarafında bir yenilik getirmiyor. Bu nedenle telefona olan ilgi sınırlı kaldı. Gelelim serinin hayal kırıklığı yaratan modeline. iPhone 14 Plus’tan söz ediyoruz. Mininin yerine geçen iPhone 14 Plus kimine göre serinin en çok satan modeli olacaktı. Fakat ilk gelen satış rakamları bunun tam tersi istikamette. Bu durum diğer ülkelerde de devam ederse, iPhone 14 Plus, mini modellerin kaderini yaşayabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu