BYDElektrikli ArabaTeknoloji

Tesla Yanında Küçük Kaldı! En Büyük Elektrikli Araba Üreticisi BYD, Rekora Koşuyor!

Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi olmaya ciddi aday BYD, bugün 6 milyonuncu elektrikli aracını banttan indirerek rekor kırdı.


Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi adayı BYD, bu yolda emin adımlarla ilerliyor. Bu sabah 6 milyonuncu elektrikli aracını banttan indiren firma, üç ayda 1 milyon elektrikli araç ürettiğini de ekledi. Bu şekilde BYD rekor kırmaya doğru gidiyor.

BYD rekor
BYD rekor

BYD, 6 Milyon Araç Üreterek Rekor Kırdı

Ülkemize kısa süre önce giriş yapan BYD, bu ay başında Atto 3 modelini satışa sunmuştu. Dünyada 10 bin dolar başlangıç fiyatı ve ülkemizde 1 milyon 600 bin TL fiyatıyla showroomlarda boy gösteren Atto 3, akıcı tasarımıyla 0.29 Cd katsayısıyla oldukça aerodinamik bir araç.

Dünyanın ilk ilk seri üretilen 8’i 1 arada elektrikli güç aktarım sistemini tasarlayarak alan kullanımı konusunda ciddi optimizasyon sağlayan Atto 3 modeli, 0-100 km/h hızlanmasını 7.3 saniyede gerçekleştiriyor.

420 km WLTP karma sürüş menziline sahip aracın %30’dan %80’e şarj süresi sadece 29 dakika olarak belirtildi. Atto 3 aynı zamanda The Motor Awards ödüllerinde “Yılın Elektriklisi” ödülüne de layık görüldü.

Firma bugün yaptığı bir duyuruyla 6 milyonuncu elektrikli otomobilini banttan indirdi. Ayrıca firma üç ayda 1 milyon elektrikli araç ürettiğini de açıkladı. Ülkemiz dahil 50’ye yakın ülkede satış yapıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu