Güncel Teknoloji HaberleriİnternetMobirollerTeknoloji

44.2 Tbps internet hızına erişildi! Yani sizin hızınızın 10 milyon katı! Anlayamazsınız…

Bugün yapılan bir açıklama ile mevcut fiber hatlar kullanılarak 44.2 Tbps internet hızına erişildi. Bu hız ne demek biliyor musunuz? Anlayamazsınız…

İnternet, hayatımızın en önemli değişmezi. Bundan 20 yıl önce cep telefonundan internete sadece zenginler girebiliyordu. Girse de bir şey yapamıyordu ya; neyse. Çevirmeli ağların uzun beklemelerini ve bağlantı seslerini daha dün gibi hatırlıyoruz. Bu arada yaşımızda ortaya çıktı. Bugün çok ilginç bir haber ortaya çıktı ve 44.2 Tbps internet hızına resmen erişildi.

Aslında bu bir haber ama bize göre haberin en önemli detayı şu. Bu hızlara mevcut Fiber Altyapısı kullanılarak ulaşıldı. Melbourne Kraliyet Teknoloji Enstitüsü ve Monash Üniversitesi arasındaki 76 kilometrelik fiber hat üzerinden (evet adamların böyle bir teknolojileri var) 80 geleneksel lazer okuyucunun yerini alan microcomb veya “microcrest” adı verilen yeni bir optik cihaz kullandılar. Böyle bir “mikro-engel” cihazının mevcut telekomünikasyon ekipmanından çok daha küçük ve hafif odluğu da belirtiliyor.

Bu yeni teknoloji sayesinde mevcut fiber alt yapı kullanılarak 44.2 Tbps internet hızına ulaşılabildi. Bu hız için şöyle uçuk bir örnek verelim. Ülkemizdeki internet hız ortalamasının 4Mbps ve 5Mbps arasında olduğunu biliyoruz. Yani bu hız bizim internet hızımızdan ortalama 10 milyon kat daha hızlı.

Resmen ağlamak istiyoruz sayın seyirciler. Ülkemizde 4G’yi bırakın 3G bile alamıyorken birilerinin 5G‘den bahsetmesi ne kadar komikse bu da o kadar basit…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu