Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji HaberleriRedmiXiaomi

Redmi Note 13 5G Çin Dışına Çıkıyor, Bu Telefon Çok Satar

Redmi'nin ülkesi Çin'de büyük ilgi gören telefonu Redmi Note 13 5G küresel pazarlara açılıyor. Telefon Türkiye'ye bekleniyor.

Xiaomi hatırlayalım Redmi Note 13 5G serisini eylül ayında Çin’de görücüye çıkardı. Burada büyük bir ilgi ile karşılaşan orta ve orta / üst segment telefonlar için yeni bir heyecan başlıyor diyebiliriz. Yaklaşık dört aylık bekleyişi sona eriyor ve küresel kullanıcılar nihayet Redmi Note 13 serisine kavuşuyor.

Xiaomi’den yapılan açıklamaya göre Note 13 serisinin küresel etkinliği 4 Ocak tarihinde Hindistan’da gerçekleşecek. Etkinlikte standart modele daha üstün özellikler taşıyan Note 13 Pro Plus 5G ve Note 13 Pro 5G eşlik edecek.

Redmi Note 13 5G Özellikleri

Firmanın paylaştığı poster Redmi Note 13 5G’nin uluslararası versiyonunun Çin versiyonundan biraz farklı olacağını doğruluyor. Daha önceki renderlarda ortaya çıktığı gibi küresel modelde iki yerine üç arka kameraya sahip olacak.

Yakın zamanda yapılan bir sızıntıya göre üçlü kamera sistemi 108MP ana sensör, 8MP ultra geniş kamera ve 2MP makro kameradan oluşacak. Çin modelinde ultra geniş açılı kameraya yer verilmedi.

Küresel modelin geri kalan özellikler aynı olacak. Telefonda 6,67 inç büyüklüğünde FHD+ çözünürlüğünde ve 120Hz tarama hızına sahip AMOLED ekran yer alacak. Telefonun işlemci biriminde LPDDR4x RAM ve UFS 2.2 depolama ile eşleştirilmiş MediaTek Dimensity 6080 yonga seti yer alıyor.

IP54 sertifikasına sahip olan telefon, yana monte edilmiş parmak izi sensörü, çift stereo hoparlör, 3,5 mm kulaklık girişi ve MicroSD kart yuvasıyla gelecek. Kutudan Android 13 / MIUI 14 ile çıkan telefonda ayrıca 33W şarj desteğine sahip 5.000mAh göreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu