Akıllı TelefonAndroidGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriMobiroller

Android 11 çok istediğimiz bir özelliğe sahip olacak

Akıllı telefonum daha Android 10 güncellemesini almadı, durun ne Android 11 sürümünden bahsediyorsunuz?” dediğinizi duyar gibiyiz. Fakat Android ekosistemi içerisinde yer alıyorsanız bu duruma alışsanız iyi edersiniz, zira güncelleme süreci Google ve diğer Android üreticilerinin sırtında bir kambur olarak kalmaya devam edecek.

Android11 dedik ve şimdi bir sonraki Android sürümü üzerinden ilerlemeye devam edelim. Takvimler Mart 2020’yi gösterdiğinde büyük ihtimalle Gogle Pixel telefonlar için Android R/11’in birinci geliştirici önizleme sürümü yayına alınacak. Mayıs ayındaki Google Geliştiriciler etkinliğinde resmi tanıtım gerçekleşecek ıolan bir sonraki Android versiyonunun son kullanıcı ile buluşması ise ağustos / eylül ayında gerçekleşecek.

Android 11 ile Bluetooth bağlantısında süreklilik sağlanacak

Şu an gelişim süreci devam eden Android11 cephesinde XDA Developers sitesi geliştiricileri önemeli bir gelişmeyi aktardı. Andorid açık kaynak projesinden tespit edilen bazı kaynak kodlarda Android11 ile birlikte cihazlar uçak moduna alınsa dahi Bluetooth bağlantısını sürdürmeye devam edecek. Yani eşleştirilen giyilebilir cihazı hala kullanabileceksiniz.

Malumunuz Android telefonlarda uçak modunun açılmasıyla birlikte Wi-Fi, mobil veri ve Bluetooth gibi kablosuz bağlantılar otomatik olarak devre dışı bırakıyor. Özellikle uçak seyahatlerinde kablosuz kulaklıklar müzik dinleyen kullanıcıların sert eleştirilerine maruz kalınan bu durum neyse ki Android11 ile giderilecek.

3.5 mm kulaklık girişinin birçok akıllı telefondan kaldırılmasıyla birlikte kablosuz kulaklık kullanımında son yıllarda patlama yaşanıyor. Google’ın bu önemli gelişmeyi bizce Android 10 güncellemesine dahil etmesi gerekirdi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu