Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei HMS Core 6.0 Duyuruldu! Android Kara Kara Düşünüyor!

Huawei’nin HarmonyOS uygulamalarına güç katacak olan çekirdeği yenilendi. Huawei HMS Core 6.0 ile uygulamalar Android’e taş çıkaracak.

Huawei, HMS Küresel Uygulama İnovasyon Yarışması’nı bugün resmi olarak başlattı. Çinli üretici, küresel geliştiricileri yenilikçi uygulamalar geliştirmek için Huawei HMS Core’un açık yeteneklerini entegre etmeye teşvik ediyor. Raporlara göre, 2021 Mayıs sonu itibarıyla Huawei kayıtlı geliştirici sayısı 4 milyonu aştı. Ayrıca, dünya çapında HMS Core‘u entegre eden uygulama sayısı 134.000‘i aşmış durumda. Bugünkü yarışmada duyurulan Huawei HMC Core 6.0 ile şimdi de geliştiricileri platformuna çekmek istiyor.

Huawei HMS Core 6.0 neler sunacak?

HMS Core 6.0; geliştiriciler için Huawei Cloud ve Huawei’nin terminal bulut hizmetinin (Cloud-Cloud Synergy) rolünü daha da netleştiriyor.

Şu anda Huawei’nin HMS ekosistemi, dünyanın en büyük üçüncü mobil uygulama ekosistemi haline geldi. HMS Core, geliştiricilere 60’tan fazla yetenek sunuyor. Ayrıca geliştiriciler harita, arama, ödeme, tarama ve reklamcılık için beş kök motor hizmeti sağlıyor. Bunlar, uygulamaların daha fazla kullanıcı, daha yüksek etkinlik ve daha verimli iş başarısı kazanmasına yardımcı olabilir.

Huawei, uygulama ekosistemini artırmak için HMS Core 6.0‘ın küresel lansmanını kullanmayı umuyor. Şu anda, Huawei Bulut ve Huawei Terminal Bulut Hizmetleri, küresel geliştiriciler için daha fazla özellik getirecek. Şirketin hedefi HMS Core’u küreselleştirmek. Bu hizmetin sadece Çin bölgesine değil tüm dünyaya sunulması bekleniyor.

Huawei HMS Core 6.0

Huawei Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Direktörü Chen Lifang; “Dijital zeka dünyasına doğru ilerliyoruz. Aslında, zaten uygulamalarla dolu bir çağda yaşıyoruz. Uygulamalar, işimizi ve hayatımızı eskisinden daha rahat hale getiriyor. Bu, binlerce geliştiricinin çabalarından ve katkılarından ayrılamaz.” ifadelerini kullandı.

Gelişen HMS ekolojisi ve geliştiriciler arasındaki yakın ilişki için bir metafor olarak “ağaçlar” ve “kökler” ifadeleri kullanıldı. Huawei bu metaforu; “Yükselen ağacın kökleri olmalı. HMS ekolojisinin gelişen büyüme süreci, yalnızca teknolojik güçlendirmenin evrimi değil, aynı zamanda Huawei ile geliştiricilerin çoğu arasındaki yakın işbirliğinin sonucudur. HMS platformu aracılığıyla giderek daha fazla insanın bir araya geldiğine inanıyoruz.” şeklinde açıkladı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu