Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSonyTeknoloji

Sony Xperia 5 II Küllerinden Doğdu! Gelmese Şaşırırdık

Japonya kökenli Sony akıllı telefonları için güncelleme yayınlamaya başladı. Sony Xperia 5 II Android 11 güncellemesi ile kullanıcılarını sevindirdi.

Bir dönem hem ülkemiz de hem de dünyanın dört bir yanında milyonlarca telefon satan Sony, günümüzde akıllı telefon pazarının epey gerisinde kaldı. Xperia telefon serisi ile geçmiş yıllarda milyonlarca kullanıcıya ulaşan şirket şu sıralar bazı güncelleme haberleri ile gündeme gelmeye başladı. Android 10 ile piyasaya sürülen Sony Xperia 5 II aylar sonra kullanıcılarının yüzünü güldürecek bir gelişme ile haberlerimize konu oldu. Uzun bir süredir sessizliğini koruyan şirket bu sabah 2020 model telefonu için Android 11 güncellemesi yayınladı.

Telefonun bazı özelliklerinden bahsederek haberimize geçelim. Daha doğrusu telefon modelini sizlere bir hatırlatalım. 6.1 inç OLED ekranı ile karşımıza çıkan telefon, 4.000mAh bataryası ile kullanıcılara orta seviyeli bir deneyim yaşatmıştı. 21W hızlı şarjın yanı sıra 120Hz ekran yenileme hızına ev sahipliği yapan cihaz, 12MP arka kameraya sahip. Darbelere ve çarpmalara karşı Corning Gorilla Glass 6 ile sağlam bir duruş sergileyen model de 8 çekirdek yer alıyor. Android 10 ile lansmana çıkan telefon, şimdi yeni güncellemesi ile rakiplerine yetişmeye çalışıyor.

"<yoastmark

Sony Xperia 5 II Android 11 Güncellemesi Aldı

Haftalardır ünlü markalar güncelleme üzerine güncelleme yayınlamaya devam ederken, Sony’de bu akımın etkisinde kaldı. Haftalardır güncelleme yayınlamayan şirket, 2020 model akıllı telefonu için Android 11 güncellemesi sunarak kullanıcılarının yüzünü güldürdü. Android 10’dan Android 11’e geçiş yapmaya başlayan kullanıcılar olumlu geri bildirimde de bulunmaya başladılar. 58.1.A.3.87 sürüm numarası ile yayınlanan güncelleme beraberinde Şubat 2021 güvenlik yamasını da kullanıcılarına sundu. Hatırlayacağınız üzere Sony Xperia 1 II Android 11 güncellemesini geçtiğimiz Aralık ayında almıştı. Serinin son telefonlarından bir tanesi de nihayet Android 11 güncellemesine kavuşmuş oldu.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu