GenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Biz 5G’yi Göremeden Çin 6G için Duyuru Yapacak

Çin, 5G işi tamamdır sıra 6G teknolojisinde diyor. Türkiye daha 5G’yi göremeden Çin 6G için çok yakında duyuru yapmaya hazırlanıyor.

Çin Bilgi ve İletişim Teknolojileri Akademisi ve Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakan Yardımcısı Liu Lihong, Çin’in dünyanın en büyük 5G ağını kurduğunu ve şimdi 6G ağı için planların başladığını söyledi. Biz 5G’yi daha göremeden Çin 6G için şimdiden kolları sıvamış durumda

Çin dünyanın en büyük 5G ağını kurduktan sonra 6G lansmanı planlıyor

Şu anda Çin’de toplam 718.000 adet 5G baz istasyonu inşa edildi. Çin Bilgi ve İletişim Teknolojileri Akademisi başkan yardımcısı Yu Xiaohui, 5G ağlarının büyük ölçekli inşasının önümüzdeki dört yıl içinde gerçekleşeceğini söyledi. 2025’ten 2028’e kadar, uzmanlaşan teknolojilerin iyileştirme dönemi olacak. En azından Çinlilerin planları bu yönde.

Buna ek olarak, Çin 2029’da 6G ağlarını kullanıma sunmayı planlıyor. Kasım ayı sonu itibariyle, beşinci nesil ağları destekleyen 519 cihaz modeli piyasaya sürüldü. Bilgi ve İletişim Teknolojileri Akademisi, 2025’te 3.200’den fazla 5G cihaz modelinin piyasada bulunacağını ve bunun da on milyonlarca yeni ağ abonesine yol açacağını tahmin ediyor.

Çin 6G

Geçen Kasım ayında, 6G araştırma ve geliştirmeyi teşvik etmek için Ulusal 6G Araştırma ve Geliştirme Teşvik Çalışma Grubu ve Ortak Uzman Grubu’nun oluşturulduğu duyuruldu. Uzmanlar, 6G’nin performansta 5G’den 10-100 kat daha iyi performans göstereceğini tahmin ediyor ve 6G’nin en yüksek iletim hızı 100 Gbps’den 1 Tbps’ye ulaşacak.

Google ve Apple 6G grubuna katılıyor

5G’nin gelişimi hızla ilerliyor ve çoğu ülke ve bölgenin zaten 5G planları var. Bazı üst düzey üreticilerin zaten yeni nesil ağın neler sunacağına bakan bir ekibi var.  ABD bu sefer Çin ile bitiş çizgisine kadar yarışacak. Çin’in 6G sinyallerini test etmek için uzaya zaten bir uydu gönderdiği biliniyor. Bu 6G ağı, 5G’den 100 ila 500 kat daha hızlı olacak. Amerika da önümüzdeki yıllarda uzaya bir uydu göndermeyi planlıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu