Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknolojiTelevizyon

Samsung 110 inç micro LED TV modelini tanıttı

Dünyanın en büyük ekranlı TV’leri arasında yer alan Samsung 110 inç micro LED TV modelini tanıttı. OLED’in pabucu dama atılıyor.

Samsung, 110 inç Micro LED TV modelini bugün piyasaya sürdü. Sadece anavatanı Güney Kore’de satışa sunulan bu model, OLED teknolojisinin pabucunu dama attırıyor. 2021 yılının ilk çeyreğinde küresel çapta satışı başlanacak olan bu TV, ev+araba parasına satılacak diyebiliriz.

Samsung’a göre 110 inçlik MicroLED, geleneksel ekranlarda kullanılan arka ışığı ve renk filtrelerini ortadan kaldırmak için mikrometre boyutunda LED ışıklar kullanıyor. MicroLED, OLED’den farklı olarak kendi kendini aydınlatan  piksel yapılarından ışık ve renk üretiyor. Ayrıca OLED’in kısa kullanım ömrü sorunu MicroLED ile çözülüyor.

DCI ve Adobe RGB renk gamının yüzünü 100’ünü kapsayan bu MicroLED’ler, 100.000 saate kadar veya on yıldan fazla bir ömre sahip. Yani OLED gibi yanma solma gibi sorunlar bu teknoloji ile ortadan kalkıyor.

Ayrıca 110 inçlik model, yüzde 99,99 ekran / kasa oranı sayesinde 4K HDR içerikleri içindeymişsiniz gibi size sunuyor. Şirket, siyah matris ve çerçevenin ekrandan tamamen çıkarıldığını iddia ediyor.

Samsung 110 inç micro LED TV

55 inç boyutuna kadar bölünmüş ekranlarda aynı anda dört içerik kaynağını görüntüleyebilen bir MultiView özelliğine sahip olan TV ayrıca 5.1 kanallı ses çıkışına da sahip.

Samsung’un bu yeni devasal TV’si 155.000 dolardan satışa sunulacak. Türkiye fiyat muhtemelen vergiler ile 1 milyon TL’yi geçecek. Tabii bu teknoloji yeni olduğu ve 110 inç gibi devasal bir boyutta olduğu için şimdilik bu kadar pahalı. Bundan 4-5 yıl sonra fiyatlar alınabilecek seviyelere inecektir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu