Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Galaxy S22 Yerli ve Milli Üretim Olacak!

Samsung, Galaxy S22 ailesinin üretimi hakkında ilginç bir karar aldı. Telefonların çoğu Samsung’un anavatanı olan Güney Kore’de üretilecek.

Güney Koreli Samsung bildiğiniz gibi Galaxy S22 ailesini geçtiğimiz hafta resmi olarak tanıttı. Genellikle ürünlerini Vietnam ve diğer ülkelerde üreten Samsung, bu yıl farklı bir politika izleyecek gibi görünüyor. Yerli ve milli üretime dönmek isteyen Samsung’dan ilginç bir hamle gelebilir. Peki, Samsung neden böyle bir şey yapma gereği duyuyor?

Galaxy S22 serisi Güney Kore’de üretilecek!

ETnews’e göre Samsung Electronics, birkaç küresel akıllı telefon üretim hattını Güney Kore’nin Gumi kentindeki bir fabrikaya taşıdı. Bu, Vietnam ve diğer ülkelerdeki büyük fabrikaların üretim kesintileri yaşamasından sonra alınan özel bir önlem olarak gösteriliyor.

Üretimdeki küresel düşüş, koronavirüs pandemisi ile ilişkili. Kaynak raporları, Samsung Electronics’in 2021’in sonundan itibaren üretimi Vietnam dışına taşımaya başladığını iddia ediyor. Aynı zamanda Gumi’deki fabrika ilk kez üretim kapasitesini artırıyor.

Şu anda, Samsung telefonlarının yıllık üretimi yaklaşık 300 milyon adet civarında. Bunlar arasında Vietnam’daki Bac Ninh ve Tay Ninh eyaletlerindeki iki fabrika en büyük üretim üsleri. Bu fabrikalar, tüm Samsung akıllı telefon üretiminin yaklaşık yüzde 60’ını oluşturuyor. Hindistan, Noida’daki fabrika 100 milyon adet üretim kapasitesine sahip. Ayrıca şirketin Brezilya ve Endonezya’da kapasitelerini yerel talebe göre ayarlayan fabrikaları da bulunuyor.

S22 ve S22+

Samsung Electronics’in Güney Kore’deki tek cep telefonu üretim üssü, katlanabilir telefon üretiminde uzmanlaşmış durumda. Ayrıca Samsung Galaxy S serisi gibi amiral gemisi serilerin üretimine de odaklanıyor. Ancak Gumi fabrikasının Samsung Electronics’in toplam üretimindeki payı düşüyor.

Samsung Electronics’in Vietnam’daki ve başka yerlerdeki üretim üslerinin kapanması nedeniyle şirket, küresel üretim hatlarını kendi ülkesine taşımaya karar verdi. Raporlara göre piyasaya çıkan yeni S22 serisi amiral gemisi telefonların çoğu Gumi fabrikasında üretilecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu