Akıllı TelefonAndroidGenelİnternetMobirollerTeknoloji

Mobil veri hızı nasıl arttırılır? İnternetin dibini yaşama vakti! (Programsız)


Tüm dünya ufak ufak 5G teknolojisine geçiş yaparken, gelin eldekileri değerlendirelim. İşte karşınızda; mobil veri hızı arttırma!

Tüm dünya yavaş yavaş 5G teknolojisine geçiş yaparken, biz hala 4.5G teknolojisinden faydalanıyoruz. Üstelik kırsal alanlarda ve merkezi olmayan konumlarda büyük sıkıntılar çekiyoruz. Peki bu durumu düzeltmenin bir yolu yok mu? 4.5G’nin hızı bu kadar mı? İnternet hızımızı arttırabilir miyiz? Gelin hepsine cevap verelim.

Yazımıza başlamadan önce anlatacaklarımızın sadece MediaTek yongalı cihazları kapsadığını; Snapdragon, Exynos ve Kirin gibi yongalar kullanan cihaz sahiplerinin anlatacaklarımızı uygulayamayacağını belirtelim.

Mobil veri hızı arttırmak için; ilk olarak MediaTek yongalı cihazımızdan “Telefon” uygulamamızı açalım. Ardından karşımıza çıkan tuş takımından “*#*#3646633#*#*” kombinasyonunu tuşlayalım. Siz son “yıldızı” yazar yazmaz karşınıza MediaTek Engineer Mode menüsü gelecektir. Gelen menüde cihazınız ile ilgili birçok yazılımsal bilgi ve ayara ulaşabilirsiniz; ancak yaptığınız işlemler cihazınıza zarar verebileceğinden sadece belirttiğimizişlemleri yapın.

Çıkan menünün alt taraflarında “Mobile data service preferred” bölümünü göreceksiniz. Buraya girin ve karşınıza çıkan “Allow mobile data transmission at full speed“in kutucuğunu işaretleyin. Bir diğer deyişle, bu menüyü aktif hale getirin. Kutucuğu aktif hale getirirken karşınıza ufak bir uyarı çıkabilir. Bu uyarıda telefonunuzun daha düşük çağrı alma oranına sahip olabileceği belirtililiyor; lakin bu uyarının sadece göz korkutmak için olduğunu söyleyebiliriz.

Bu kısımı açtıktan sonra menüden çıkabilir, daha hızlı bir şekilde internetinizi kullanabilirsiniz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu