Akıllı TelefonGüncel Teknoloji HaberleriMediaTek

MediaTek Dimensity 9300, Apple ve Qualcomm’a Korku Salmaya Başladı


Yeni bir rapora göre MediaTek Dimensity 9300 yonga setinde dört adet Cortex X4 çekirdeği ve dört adet Cortex-A720 çekirdekleri olacak.

MediaTek, özellikle son yıllarda fiyat / performans odaklı Dimensity işlemcilerle birlikte Qualcomm’a zor anlar yaşatmaya başladı. Dimensity 9000 serisi modeller aynı zamanda amiral gemisi rekabetine dahil olan MediaTek şu sıralar yeni nesil işlemcisi için kolları sıvamış durumda. Yeni bir rapora göre MediaTek Dimensity 9300, sunacağı performansla Apple ve Qualcomm’un amiral gemisi işlemcilerine kök söktürecek. Rapora göre işlemci, ARM’ın bugüne kadarki en güçlü CPU çekirdekleri olan dört Cortex-X4 çekirdeğini içerecek. 

Digital Chat Station ve Ice Universe adlı güvenilir hesaplar, Weibo aracılığıyla yayınladığı paylaşımlarda MediaTek’in Dimensity 9300’ün dört Cortex-X4 ve dört Cortex A720 çekirdeği ile geleceğini iddia etti. Kaynakların ikisi de Cortex-A520’den ise bahsetmiyor. Bu da çipin yalnızca güçlü çekirdekler kullanacağı anlamına geliyor. Hatırlamak gerekirse ARM, şimdiye kadarki en hızlı CPU’su olan Cortex-X4’ü geçtiğimiz günlerde tanıttı. Eşit güçte çalışırken X3’ten %15 daha yüksek performans sunuyor.

Her iki kaynak, Dimensity 9300‘ün selefinden %50 daha fazla güç verimli olduğunu öne sürüyor. Digital Chat Station, performans noktasında Dimensity 9300’ün Apple A17 Bionic’i geride bıraktığını iddia ediyor. Çip, 4 nm’lik yeni nesil bir çözüm olan N4P işlemi üzerine inşa edilecek. Ayrıca N5 ve N4 işlemleri üzerinde performans artışı ve güç verimliliği iyileştirmeleri sunacak. MediaTek’in yeni nesil işlemcisinin Immortalis-G720 GPU’ya sahip olduğu şimdiden onay aldı.

Bu iddialar oldukça cesur ve doğruysa, Dimensity 9300 yarı iletken endüstrisinde önemi bir kilometre taşı olarak gösterilebilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu