GoogleGüncel Teknoloji HaberleriTeknolojiYoutube

YouTube Reklam Engelleyici Uygulamalarla Savaşını Yoğunlaştırıyor!

YouTube reklam engelleyici uygulamalara karşı olan baskısını daha da arttırıyor. Bakalım bu savaştan ilk kim pes edecek?

YouTube videolarında son zamanlarda ücretsiz üyeliklerde reklamlar iyice almış başını gidiyor. Video başına 2 ve daha fazla reklam ile karşılaşmak mümkün. Dünyanın en çok video izlenen platformu YouTube ücretli üyelik almayan kişilerin reklam engelleyici uygulamalar kullanmasını istemiyor. Bu sebeple reklam engelleyici uygulamalara karşı baskısını dünya çapında genişletiyor.

YouTube, Reklam Engelleyici Uygulamalarla Savaşını Kazanmak İstiyor!

YouTube iletişim yöneticisi Christopher Lawton’un The Verge’e yaptığı açıklamaya göre platform, kullanıcıları reklamlara izin vermeye veya YouTube Premium’u keşfetmeye ikna etmek için küresel bir kampanya başlattı.

YouTube İletişim yöneticisi Lawton, reklam engelleyici programlar kullanmanın platformun hizmet şartlarına aykırı olduğunu vurguladı. Reklamların dünya çapında çeşitli içerik oluşturan kişileri desteklediğini ve onların içerik üretmelerine olanak tanıdığını ifade etti.

Video platformu reklam operasyonlarını hızlandırmak adına ilk olarak Mayıs ayında TV uygulamasına birtakım değişiklikler getirdi. Atlanamayan 30 saniyelik reklamlar ekleyen YouTube, TV’de daha uzun ama daha az sıklıkta videolar ekleyerek video izlemeyi zorunlu hale getirdi. YouTube’un reklam engelleyici uygulamalara karşı duruşunun kalıcı olacağı düşünülüyor.

Kullanıcılara daha uzun reklamları sunacak ücretli ve reklamsız YouTube Premium hizmetine abone olmaya teşvik ediyor. Ayrıca YouTube Lite aboneliğinin sona ermesiyle birlikte kullanıcıların daha yüksek abonelik planlarına yönelmesi planlandı. YouTube reklam görüntülemeyi teşvik etme çabaları devam ediyor. Reklam engelleyici uygulamaları önlemek adına alınacak önlemler zamanla daha da sertleşerek devam edecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu