Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi 12 Lite Zoom ve 12 Lite Orta Segmenti Coşturacak

Yeni gelişmeler Xiaomi 12 serisinde iki adet Lite modeinde yer alacağını gösteriyor. Bunlardan biri Xiaomi 12 Lite zoom ismiyle çıkış yapacak.

Xiaomi 12 serisi altında tanıtılacak telefonlar şekillenmeye başlıyor. İlk olarak 28 Aralık tarihinde sahneye Xiaomi 12 ve Xiaomi 12x modelleri çıkacak. Xiaomi 12x, 6.28 inç büyüklüğündeki ekranıyla bir döneme damga vuran SE modellerine yeniden hayat vermeye çalışacak. Başarılı bir fiyatlandırma ile bu model önemli satışlar elde edebilir. Xiaomi daha sonra yeni yılla birlikte Xiaomi 12 Ultra ve Xiaomi 12 Pro modellerini görücüye çıkaracak. Bunlarla birlikte ya da sonrasında iki sürpriz modelin daha tanıtılacağını görüyoruz: Xiaomi 12 Lite Zoom ve Xiaomi 12 Lite.

Xiaomiui sitesinin gün yüzüne çıkardığı telefonların bazı özellikleri şimdiden biliyor. Öncelikle etkili yakınlaştırma yapacak olan zoom modeli sadece Çin’e özgü olacak. Xiaomi 12 Lite ise daha önceki Lite modellerde olduğu gibi küresel pazarda yaygın şekilde satışa sunulacak.

Xiaomi Civi

Xiaomi 12 Lite, Snapdragon 778G ya da Snapdragon 780G+ işlemcisinden güç alacak. Ana kamerada 64 megapiksellik sensörün yanı sıra geniş açılı ve makro lenslere sahip olacak. 6.55 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüğünde ve 120Hz tarama hızına sahip AMOLED ekran, telefonun şimdiden bilinen bir diğer özelliği görünüyor.

Zoom modelinde ise makro kameranın yerini telefoto kamera alıyor. Benzer işlemci ve ekranın yer alacağı Lite serisi telefonlar kasa yapısı olarak Xiaomi Civi modeline bir hayli benzeyecekler. Xiaomi, Lite serisinde bir kez daha kasanın ince ve hafifliğine odaklanacak.

Öte yandan telefonların çıkış tarihi için mart ayı işaret ediliyor. Bu durumda her iki telefon MIUI 13 sürümüyle çıkış yapacaktır.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu