Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeCep TelefonuGenelGüncel Teknoloji HaberleriGüncellemeMobil UygulamalarMobirollerSosyal MedyaTecno MobileTeknolojiYapay ZekaYazılım

En iyi çizim uygulamalarından biri olan Krita Android için kullanıma sunuldu. Hem de ücretsiz!

Daha önce bilgisayarlarımızda kullandığımız, en iyi çizim uygulamalarından biri olan Krita, nihayet Android cihazlar için de kullanıma sunuldu.

Krita’yı bilmeyen yoktur. Son derece  popüler ve açık kaynaklı olan bu yazılım,  profesyonel dijital tasarım araçları ve grafik tabletler için destekler sunuyor. Daha önceleri bilgisayarlarımızda kullandığımız bu program artık Android akıllı telefonlar ve tabletler içinde kullanılabilir hale geldi. Ancak Krita uygulamasının, Android sürümü henüz geliştirme aşamasında olduğu için, bazı cihazlarla uyumsuzluklar ve hatalara neden olabilir.

Kullanıcıların görüşlerine göre, Krita‘nın Android uygulaması da tıpkı bilgisayardaki gibi başarılı işler yapıyor. Aynı zamanda geliştiriciler bu uygulamanın, arayüz, menüler, dokunmatik ekran veya kalemlerle daha uyumlu olacak şekilde ayarlaması da oldukça başarılı olmuş. Buna ek olarak Krita, Galaxy Tab S6 gibi bir klavyeye sahip Android tabletler için tıpkı Windows veya Mac OS masaüstü sürümlerinde bulunan klavye kısayolları gibi özellikleri de destekliyor.

Krita, bildiğiniz üzere, açık kaynak görüntü düzenleme yazılımı olan GIMP‘e rakip olarak yaratıldı. GIMP, kullanıcılara ücretsiz Photoshop özelliği sunduğu için oldukça popülerdi. Ancak, kendini geliştiren ve büyümeyi  hedefleyen Krita, Android cihazlara da gelmesiyle birlikte, yakında en popüler program olacağını iddia ediyor.

Son olarak, Krita programı sayesinde, çırakların veya meraklı kişilerin dijital tasarımla ilgili becerileri de artmış olacak. Bakalım açık kaynak kodlu bu yazılım Android dünyasına hakim olabilecek mi? Bekleyip görelim.

Krita uygulamasını indirmek için lütfen BURAYA tıklayın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu