Akıllı TelefonAndroidCep TelefonuGüncel Teknoloji HaberleriTecno Mobile

TECNO Rakiplerine Ders Veriyor

TECNO rakiplerine ders veriyor. Kısa zamanda büyük bir ivme kaydeden firma için bazı raporlar yayınlandı ve durum gayet iyi.


TECNO için yüzler gülüyor. Firmanın her bölgede satışları yükseliyor ve bağlı olduğu Transsion Group’un yıldızı haline geldi.

Counterpoint’göre, Transsion ailesinin en büyük markası TECNO, akıllı telefon sevkiyatlarının 2023’ün 3. çeyreğinde tüm bölgelerde yıllık %62 gibi etkileyici bir büyüme kaydettiğini gördü. Bu, Transsion’ın çeyrekte akıllı telefon sevkiyatlarının yıllık bazda %36 arttığını gösteren sonuçlarını destekledi.

2023’ün üçüncü çeyreğinde küresel akıllı telefon pazarının %4’üne sahip olan TECNO, şu anda dünyanın 9. en büyük akıllı telefon markası. Pazar payının yalnızca üç yılda üç kattan fazla arttığı göz önüne alındığında, büyümeleri özellikle etkileyici. Bu aynı zamanda ana şirket Transsion’ın dünyanın en iyi 5 akıllı telefon üreticilerinden biri olmasına da yardımcı oldu.

TECNO’nun sevkiyatları artarken ürün karışımının iyileştirilmesi, satılan yüksek değerli cihazların oranının daha da artması anlamına geldi. TECNO’nun yalnızca 2022’nin ilk çeyreğinden itibaren piyasaya sürmeye başladığı 5G akıllı telefonlar, 2023’ün üçüncü çeyreği itibarıyla hacmi yıllık bazda %600’den fazla artarak hızla büyüdü. Ayrıca, TECNO’nun üst düzey CAMON serisi ve birinci sınıf PHANTOM serisinin satış hacmi yıllık bazda %53 artış göstererek şirketi geride bıraktı. PHANTOM serisi artık TECNO’nun küresel satışlarının neredeyse %5’ini oluşturuyor; bu oran bir yıl önce yalnızca %0,3’tü. Bu, küresel akıllı telefon endüstrisinin ana akımında rekabet etme çabalarının meyve verdiğinin bir işareti olduğundan, marka için özellikle cesaret verici olacak.

Şehirleşme, hızla gelişen bağlantı altyapısı, özellikli telefondan akıllı telefona geçiş, daha ucuz bileşenler ve dijital hizmetlerin yayılması gibi mega trendler göz önüne alındığında, uzun vadede büyüme gidişatı olumlu. Marka için Türkiye pazarındaki büyüme de devam ediyor gibi görünüyor. Özellikle yerli üretimle gelen yatırımlarla dikkat çeken firma, ürünlerinin çoğunu da ülkemizde üretiyor. Özellikle Camon 20 serisi de ilgi çeken modellerden.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu