Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung Başkanı Lee Jae-yong Kodesin Yolunu Tutacak

Samsung başkanı Lee Jae-yong, rüşvet yedirmekten dolayı tekrardan yargılandı. Başkana tam 2.5 yıl hapis cezası verildi. İşte detaylar.

Samsung varisi Lee Jae-yong rüşvetten 2,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Güney Kore’deki bir temyiz mahkemesi, cezayı eski Başkan Park Geun-hye’nin de dahil olduğu uzun bir duruşmanın ardından açıkladı. Lee’nin hapsi, teknoloji devi için büyük bir şok oldu. Bu hapis Samsung2un gelirlerini etkileyecek ve şirkette bir liderlik boşluğuna neden olacak.

Lee, Cheil Industries ve Samsung C&T’nin birleşerek babasının yerine geçmesine ve Samsung Electronics’i başarılı bir şekilde kontrol etmesine izin verecek şekilde eski Güney Kore Başkanı Park Geun-hye’nin bir ortağına rüşvet verdiği için yasal suçlamalarla karşı karşıyaydı.

Lee daha önce hapse mahkum edilmiş ve bir yıldan fazla bir süre hapiste kalmıştı. 2018’de görevine geri döndü. Ancak Yüksek Mahkeme geçen yıl davayı Seul Yüksek Mahkemesine geri gönderdi ve yeniden yargılanması Ekim 2019’da başladı.

Lee Jae-yong

Samsung büyük olasılıkla Yüksek Mahkeme tarafından yargılanmak üzere yeniden temyize gidecek. Ancak, Yargıtay kararı daha önce bir kez verdiğinden, karar ve hapis cezası büyük olasılıkla nihai olacak. Yani anlayacağınız Samsung başkanı 2.5 yıl daha hapiste yatacak.

Lee’nin hapis cezası Samsung‘u liderliğinden mahrum bırakacak ve bu da şirketin verimli bir şekilde çalışmasını ve Apple gibi rakip markalarla rekabet etmesini zorlaştıracak gibi görünüyor. Samsung’un eski başkanı Lee Kun-hee üç ay önce ölmüştü. Kun-hee’nin oğlu Lee Jae-yong, 21 milyar dolarlık servete konmuş ve Güney Kore’nin en zenginleri arasında yer almıştı.

Bu hapis cezasından sonra Lee Jae-yong’un tekrardan Samsung’un başkan koltuğuna oturmaması bekleniyor. Bakalım Samsung bu krizi nasıl çözecek?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu