Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiTelevizyon

Televizyon Fiyatları Düşecek Mi? Artacak Mı?

Evine TV almak isteyenleri yakından ilgilendiren araştırmanın sonuçları açıklandı. Peki, Televizyon fiyatları düşecek mi? artacak mı?

Koronavirüs pandemisinin etkisi ile birlikte televizyon fiyatları, dünya çapındaki küresel LCD panel ve mikroçip kıtlığı nedeniyle bir yılı aşkın süredir istikrarlı bir şekilde yükseliyor. Ancak artık bu yılın ikinci yarısında trendin tersine döneceği söyleniyor. Evine TV alacakların bir süre daha beklemesinde fayda var.

Televizyon fiyatları için güzel haber

Araştırma firması Omdia’ya göre, LCD TV fiyatları 2021’in üçüncü çeyreğinde düşmeye başladı. Bu eğilimin yıl sonuna kadar devam etmesi bekleniyor. Panel fiyatlarındaki düşüş, TV üreticileri arasındaki rekabetten ve Çinli ve Güney Koreli TV üreticileri arasındaki genişleyen karlılık farkından kaynaklandı.

Her şey analistlerin öngördüğü gibi giderse, şirketler televizyonlarında fiyat yükseltmeyi bırakacaklar. Aynı zamanda, tanınmış üreticiler, artan rekabet nedeniyle TV fiyatlarında hızlı bir indirim yapacak. IT Home’a ​​göre Temmuz, sektör için kritik bir ay oldu. Ardından geçen yıl ilk kez LCD TV panel fiyatları düştü. Ayrıca üreticilerle ilerideki fiyatlar konusunda görüşmeler yapıldı.Televizyon fiyatları

Ağustos ayının ortasından itibaren, Temmuz ayında satın alınan LCD panelli modeller için yalnızca bir kaç TV üreticisi fiyatları düşürdü. Çoğu TV üreticisi, Temmuz ve Ağustos aylarında satın alınan ekranlı TV’lerin fiyatlarını 2021’in üçüncü çeyreğinin sonuna kadar düşürmeyecek gibi görünüyor.

Ancak 2021’in son çeyreğinde özellikle LCD panele sahip televizyonların fiyatlarında ciddi indirimler göreceğiz. Bu indirimin OLED panelleri etkilemeyeceği söyleniyor. OLED ekranlı TV’lerin fiyatları muhtemelen yine aynı seviyede kalacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu