AndroidGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Galaxy S23 Ultra Can Sıkan Bir Sorunla Daha Karşı Karşıya

Bazı Galaxy S23 Ultra kullanıcıları şimdi de telefonlarının Wi-Fi bağlantısında yaşadıkları bir sorunu gündeme taşıyor.

Bir akıllı telefon piyasaya sürüldüğünde bir dizi sorunlarla karşı karşıya kalması artık olağanlaştı. Eğer herhangi bir donanım sorunundan söz etmiyorsa, markalar yayınladıkları güncellemelerle bu sorunların üstesinden geliyor. Kısa süre önce birçok ülkede raflardaki yerini alan Galaxy S23 Ultra da görünüşe bakılırsa tam bu süreçten geçiyor. İlk etapta kamerada odaklama sorunu yaşayan telefonda şimdi Wi-Fi sorunun baş gösterdiği iddia ediliyor.

Galaxy S23 Ultra Wi-Fi Sorunu Yaşanıyor

Reddit ve Samsung Topluluğu forumlarındaki çok sayıdaki başlıkta bu konu tartışılıyor. Kullanıcıların aktardıklarına göre telefon Wi-Fi’ya bağlanıyor, fakat internet erişimi kurulamıyor. Kimileri ise bağlantı sağlansa bile bunun uzun sürmediğini bildiriyor. Çoğu kullanıcı ayrıca bu sorunun evlerindeki diğer cihazlarda değil yalnızca Galaxy S23 Ultra’da meydana geldiğini belirtiyor.

Galaxy S23 Ultra

Bir Reddit kullanıcısı, şubat ayının başlarında cihazın satın alınmasından bu yana her gün Wi-Fi’ya bağlı olmasına rağmen internetinin olmadığını söylüyor. Eşinin kullandığı S23 Ultra’da ise böyle bir sorun yaşanmıyor. Yine kullanıcıya göre WiFi 5 yönlendiricisine geçtikten sonra sorun ortadan kalktı. Diğer birkaç kullanıcı da WiFi 6’yı ve şifreleme protokolü WPA3’ü devre dışı bırakma veya fabrika ayarlarına dönmenin de sorunu ortadan kaldırdığını bildiriyor. Hatta bir kullanıcı rastgele MAC adresini devre dışı bırakmayı ve varsayılan telefon MAC adresine geçmeyi öneriyor.

Samsung, sorunun gündeme alındığında aktarırken, muhtemelen bir sonraki güncelleme ile hata giderilecektir. Fakat bu süre zarfında kullanıcılar kesintisiz internet bağlantısı için mobil verilerine kullanmak zorunda kalacaklar.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu