GenelGündemMobiroller

Sivga Robin SV021 İnceleme – Sese Denge Geldi

Sivga’nın sevilen kulaklığı Robin SV021 inceleme konuğumuz oluyor. Bass’ları beyninizde hissedeceksiniz.

Robin SV021, Sivga’nın daha yeni bütçe dostu kulaklıkları olarak karşımıza çıkıyor. Bilmeyenleriniz için Sivga’nın üst segmentte birkaç kulaklıkları bulunuyor. Bu model daha erişilebilir olduğu ve sesi ile dikkat çektiği için Hi-Fi tutkunlarının karşısına bu inceleme ile çıkmak istedik.Sivga bu kulaklığı klasik ve moda için masif ahşap HiFi kulaklık olarak tanımlıyor. 

Sivga Robin SV021 İnceleme

SV021, Siyah ve Kahverengi olmak üzere iki renk seçeneğiyle sunuluyor. Fiyat noktasında, çok fazla aksesuar almayı beklemiyorduk. Kutu içeriğinde kulaklığın yanı sıra bez yapıdaki torbası, çıkarılabilir bir kablo ve 3,5 mm ila 6,35 mm adaptör yer alıyor.

Dahil edilen kablonun dolaşmayan, örgülü, hafif olduğunu ve iyi hissettirdiğini belirtelim. Ancak testler sırasında özellikle sol/sağ kablolar daha ince olduğu için kablonun bir miktar mikrofonik özellik gösterebileceğini gözlemledik. Mikrofonik derken, kablolar bir yüzeye sürtüldüğünde, bazı geri bildirimler veya fırçalama sesleri duyabiliyorsunuz. Bu konuda takıntılı olanların kablo upgrade yapması gerekiyor. 1,6 metre uzunluğundaki kablo, masaüstü kullanımı için ideal. Ancak taşınabilir müzik çalarlar veya akıllı telefon kullanımı için çok uzun olabilir.

Sivga Robin SV021, öncelikle masif ahşaptan, metal bir kafa bandından, hafızalı köpükten ve çok yumuşak suni deriden yapılmış.

Her bir kulak kabının üst tarafında havalandırma delikleri olması dikkat çekiyor. Ses, deliklerden sızmıyor gibi görünüyor. Yani dışarıya fazla ses vermiyor. Kablolar çıkarılabilir ve stok kablosunu beğenmezseniz, bunları üçüncü taraf bir kabloyla kolayca değiştirebilirsiniz.

SV021’deki deri, şimdiye kadar hissettiğimiz en pürüzsüz deri diyebiliriz. Kulak yastıklarından bahsetmişken, yeterince kalın ve hafızalı köpük gerçekten hoş ve yumuşak bir his veriyor. Pedlerin içindeki boşluk yaklaşık 5,7 cm uzunluğunda ve 4,8 cm genişliğinde. Bizce tam boyutlu bir kulak içi kulaklıktan kulak üstü kulaklık yastığına geçiş sınırında. Kulak yastıkları çıkarılabilir ve değiştirilebilir.

Kafa bandının metal boyunluğu pürüzsüz bir yüzeye sahip. Sağ ve sol kanalı gösteren her iki tarafta net bir “R” ve “L” logosu yer alıyor. Kafa bandı da ayarlanabilir ve ayarlandığında tık sesi çıkarıyor. Bu kafa bandını ayarlarken büyük kolaylık sunuyor. Yeterince ayarlandığında kulaklığın alt tarafında girintiler veya küçük oluklar görülebilir.

Kutunun dışında kafa bandının güçlü bir sıkma kuvveti olmadığı için kenetleme kuvveti bir sorun olmayabilir. Başınızın boyutuna bağlı olarak, kenetlemeyi yeterli veya biraz zayıf bulabilirsiniz.

50 mm dinamik sürücüler ile güçlü ses deneyimi

Sivga, ultra ince ve esnek diyaframa sahip şirket içi geliştirilmiş 50 mm dinamik sürücü kullanıyor. Diyaframın ne kadar ince olduğundan emin değiliz ama sanırım düzlemsel kulaklıklarda kullanılanlara göre bu kadar ince olmaz. Sivga’ya göre diyafram polikarbonat ve fiber malzemelerden yapılmış.

Ayrıca bobini için “özel bakır kaplı alüminyum tel” ile eşleştirilmiş 3 mm kalınlığında neodimyum mıknatıs kullanıyorlar. Sivga, kulaklığın iyi bir dinamik performans elde etmesine ve yüksek hassasiyet ve şeffaflık sağlamasına yardımcı olduğunu söylüyor.

Robin SV021

Robin SV021, 32 ohm’luk düşük bir empedansa sahiptir ve bu da kulaklığın sürülmesini kolaylaştırır. Bir akıllı telefon bile kulaklığı sürebilir. Ancak herhangi bir kablolu kulaklık veya kulaklıkla, optimal veya en iyi sonuç için (hala) AMP ile iyi bir DAC kullanmayı tercih etmenizde fayda var.

Kulaklığı test ederken bazı sürücülerin esnek olduğunu fark ettik. Sürücü esnekliğine aşina değilseniz, kulaklık/IEM taktığınızda veya kulaklık taktığınızda duyduğunuz o patlama veya çatırtı sesidir. Bunu duymak için kulağınızın gelişmiş olması gerekiyor. Standart bir kullanıcı bunu ayırt edemez. 

Genel olarak konuşursak, Robin SV021’i uzun süreli kullanımda bile rahat bulduk. Aklımıza gelen tek kusur, pedler nefes alamadığından bir veya iki saat sonra kulaklarımın ısınması.

Kullandıkça açılıyor

Genellikle kulaklık incelerken, her zaman birkaç saat boyunca kulaklığa burn-in uygularız. Akma işlemi, gerçekten kulaklığı dinlemeden kulaklıktan biraz müzik çalmasına izin verdiğimiz süreçtir. Bu tartışmalı bir konu ya da süreç ama bizce bir kulaklık ya da kulaklıkta yanma, özellikle dinamik sürücüler gerekli. 

Kutudan çıkar çıkmaz Robin SV021’i birkaç dakika dinledik ve tiz sesinin biraz keskin olduğunu fark ettim. Ancak burn-in sürecinden sonra tizler oturmaya başladı. 10 saatten sonra bu kulaklık kullanıma uygun hale geldi diyebiliriz.

Sivga Robin SV021, bas ağırlıklı olmaktan sınırda olan, sıcak sesli bir kulaklık. Sivga, Robin SV021’in basını uygun ve elastikiyete sahip derin olarak tanımlıyor. Bass bölgesi vurgulanmış ve oldukça belirgin. Keskin olabilir ve bazı pistlerde iyi bir gümbürtü üretebilir. Ancak şaşırtıcı bir şekilde bas oldukça net ve çamurlu değil. Basın iyi kontrol edildiğini düşünmüyoruz. Robin SV021, V şeklinde bir kulaklık gibi gelebilir, ancak bence daha çok U veya W şeklinde olabilir. Bass ve tizler dahil yükseltilmiş. Ancak ortalar (vokaller) hiç girintili ses çıkarmaz. Sivga, midleri doğal olarak tanımlıyor. Belki vokaller kulağa doğal gelebilir. Ama geniş ses sahnesi ve biraz öne meyilli olduğu için tamamen doğal olduğunu düşünmüyoruz. Yine de orta sesler kulağa hoş geliyor ve aynı zamanda net.

Kapalı yapıda ama açık gibi

Ses sahnesinden bahsetmişken Robin SV021, arkası kapalı bir kulaklık olmasına rağmen geniş bir ses sahnesine sahip. İyi bir genişliğe sahip, ancak çok geniş veya çok etkisiz değil. Ancak, arkası kapalı bir kulaklık için kulağa geniş ve havadar geliyor. Katmanlama iyidir, farklı enstrümanları ve öğeleri birbirinden ayırt edebilirsiniz. Oysa görüntüleme yetenekleri en iyi ihtimalle iyi.

Sivga, tizini “net ve muhteşem” olarak tanımlıyor. Evet, açık, ancak kişinin tercihine göre “muhteşem” olabilir veya olmayabilir. Kulağıma göre üst midler veya tiz, müziğe ve/veya dinleyicinin toleransına bağlı olarak belirli bir miktarda ıslık sergileyebilir. “S” ve “TS” sesleri müziğe bağlı olarak sert olabilir.

Robin SV021, pürüzsüz sesli bir kulaklık değildir. Hafif tiz ve netlik vurgusu nedeniyle biraz net veya keskin. Yine de, tizinin iyi genişletilmiş veya (aşırı) parlak olduğunu düşünmüyorum. Tiz bölgesi, parlak sesli bir kulaklık olan Grado SR225e gibi bir seviyeye ulaşmadı. Fiyatına göre boyundan büyük işler başaran bu kulaklık hafif yapısı ve güçlü sesi ile ön plana çıkmayı başarıyor. Bu kulaklığı basshead’lere rahatlıkla önerebiliriz. Ancak altların belirgin olması için temiz bir EQU yapmanız gerekiyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu