AndroidAndroid GüncellemeGoogleGüncel Teknoloji Haberleri

Android 14 ve Pixel 8 Serisi İçin Tarih Verildi

Google I/O 2023 etkinliği 10 Mayıs tarihinde gerçekleşecek. Etkinlikte Android 14 ve Pixel 8 serisi görücüye çıkacak.

Google, Google I / O etkinliğinin gerçekleşeceği tarihini açıkladı. Google Geliştiriciler konferansı bu yıl 10 Mayıs tarihinde gerçekleşecek. Etkinliğin bir parçası olarak Android işletim sisteminin yeni sürümü ilk kez burada duyurulacak. Android 14 sürümünden söz ediyoruz. Şu ana kadar iki geliştirici önizleme versiyonu yayınlanan Andorid 14’ün resmi duyurusu 10 Mayıs’ta gerçekleşecek.

Android 14’ün ilk resmi çıkışı ise Pixel 8 serisiyle birlikte olacak. Pixel 8 ve Pixel 8 Pro ne zaman tanıtılacak derseniz, telefonlar için eylül ayına kadar bekleyebiliriz. Ancak Google, son yıllarda olduğu gibi yeni Pixel telefonları Google I/O’da gösterecektir. Burada resmi bir duyurudan söz etmiyoruz. Pixel 8 serisine ait kimi görüntüler etkinlik kapsamında gösterilecek.

Google’ın etkinlik kapsamındaki bir diğer duyurusu Pixel 7a olabilir. Asıl heyecan uyandıran duyuru ise kuşkusuz Pixel Fold olacaktır. Şimdiden canlı görüntüleri sızdırılan telefonun katlanabilir dünyasına nasıl bir deneyim getireceği merak konusu.

Yeniden Android 14‘e dönecek olursak, Google birinci önizleme sürümünün dağıtımı sonrasında bir güncelleme yol haritası belirledi.

Android 14 Güncelleme Zaman Çizelgesi

  • Şubat – Geliştirici Önizlemesi 1. Yeni özellikler, API’ler ve davranış değişiklikleriyle geliştirici geri bildirimine odaklanan erken temel oluşturma.
  • Mart – Geliştirici Önizlemesi 2. Ek özellikler, API’ler ve davranış değişiklikleri içeren artımlı güncelleme.
  • Nisan – Beta 1. İlk beta kalitesinde sürüm, Android Beta’ya kaydolan erken benimseyenler için kablosuz güncelleme.
  • Mayıs – Beta 2. Artımlı Beta kalitesinde sürüm
  • Haziran.- Beta 3. Son API’ler ve davranışlar dahil olmak üzere ilk Platform Kararlılığı kilometre taşı. Oyun ve uylama geliştirme / uyarlama
  • Temmuz – Beta 4. Son testler için finale yakın yapılar.
  • AOSP ve ekosistem için Android 14 sürümü.
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu