Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi Donovan Sung ve Jai Mani ile yollarını ayırdı! Büyük kayıp

Bugün Çinli üretici Xiaomi yaptığı duyuru ile herkesi şaşırttı. Xiaomi Donovan Sung ve Jai Mani ile yollarını ayırdığını duyurdu. Peki neden?

Geçtiğimiz günlerde Apple‘da 20 yıllık çalışma hayatını tamamlayan ve şirketten ayrılan Johny Ive ile mobil sektör ciddi anlamda sarsılmış ve Apple’ın tasarımsal anlamda geleceği sorgulanırken bugün de aynı yaprak dökümü Xiaomi‘de yaşanıyor. Yapılan açıklamaya göre Xiaomi Donovan Sung ve Jai Mani ile yollarını resmen ayırdı. Daha önce Hugo Barra ile de yollarını ayıran ve Xiaomi’nin Xiaomi olmasını sağlayan Barra‘dan daha sonra danışmanlık alan Xiaomi her iki yöneticiyi de ciddi anlamda arayacak diye düşünüyoruz.

Xiaomi Donovan Sung

Bu yol ayrımları büyük üreticilerde olası durumlar ve bunun profesyonel bir hayat olduğunu unutmamak gerekiyor. Donovan Sung Xiaomi uluslararası ürün ve pazarlama direktörlüğü görevini oldukça iyi bir şekilde ortaya koydu ve markayı ulaşamayacağı pazarlara sokmayı başardı. Jai Mani ise Pocophone serisinin yaratıcısı olarak görülüyordu. Xiaomi‘nin içinde kendi arayüzüne sahip tek telefon markası haline gelen Pocophone böylesine başarılı bir çizgi çizerken her iki üreticinin ayrılması da Xiaomi için büyük kayıp olarak görülebilir.

Donovan Sung, ile ilgili daha bugünden Oppo‘ya geçecek yorumları yapılırken Mani ise sağlık sektöründe çalışacağını dile getirdi. Her iki yönetici de nereye gidecek ne yapacak bunu zaman içinde öğreneceğiz ama kesin olan şey Çinli üretici Donovan Sung gibi bir profili ciddi anlamda arayacak…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu