Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Galaxy S24 Ultra Kameranın Yeni Kralı Olacak

Samsung’a yakın bir kaynak Galaxy S24 Ultra modelinde yer alacak telefoto kameranın detaylarını ortaya çıkardı.

Samsung Galaxy S24 serisini bekleyenler arasındaysanız size çok iyi haberlerimiz var. Serinin tepesine konumlandırılacak olan Galaxy S24 Ultra modelinde daha yüksek çözünürlükte bir telefoto kameranın kullanılacağı bir süre önce haberlere yansıdı. Samsung’a yakınlığıyla bilinen Ice Univerde adlı kaynaktan bu defa sensörün detayları geldi.

Kaynağın aktardıklarına göre Galaxy S23 Ultra’da 50 megapiksel çözünürlüğünde yepyeni bir telefoto kameraya yer verilecek. Bu kamera aynı zamanda 0,7 mikron piksele ve 1/2,52 inç sensör büyüklüğüne sahip olacak. Akıllı telefon yeni sensör sayesinde 5 kata kadar yakınlaştırma gerçekleştirirken daha yüksek kalitede fotoğraflar çekebilecek.

Hatırlatmak gerekirse Galaxy S23 Ultra’daki telefoto kamera 10 megapiksel çözünürlüğünde, 1,12 mikron piksele sahip olup 1/3,52 inç büyüklüğündeydi. Galaxy S24 Ultra’daki yeni sensör sadece beş kat daha yüksek çözünürlüğe sahip olmayacak, aynı zamanda %40 daha geniş bir alana sahip olacak.  

Galaxy S24 Ultra’da daha etkili yakınlaştırma gerçekleştirmek için 10 kata kadar optik yakınlaştırma gerçekleştiren periskop kamera kullanılacak. Bu kameranın önceki nesille aynı olup olmayacağı ise henüz net değil.

Öte yandan donanımhaber‘e göre Galaxy S24 serisinde çift yönlü uydu desteği olacak. Samsung’un üst seviye telefonlarına güç veren Snapdragon 8 Gen 2 işlemci, acil arama ve mesajlaşma için Düşük Dünya Yörüngesi uydularına bağlanmayı destekliyor. Ancak, Galaxy S23, Galaxy Z Flip 5 ve Galaxy Z Fold 5’te uydu bağlantısı özelliği yok. Samsung’a göre bunun nedeni; ekosistemin tam olarak gelişmemiş olması.

Samsung’un bu özelliği getirmek için küresel uydu iletişimleri şirketi olan Iridium Communications ile birlikte çalıştığı söyleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu