Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerNokia

Nokia 9.1 PureView görüntüleri sızdı! Nokia bu kez çok iddialı

Nokia 9.1 PureView cephesinden önemi bilgiler geldi. Nokia’nın beş arka kameralı bir sonraki telefonu amiral gemi segmentinde bu defa rekabetçi olabilecek mi?

Şubat ayındaki Mobil Dünya Kongresi’nde dünyanın beş arka kameralı ilk telefonu olan Nokia 9 PureView’ın duyurusunu gerçekleştiren Nokia, amiral gemi segmentinde bir kez daha rakipleri kadar iddialı olamadı. Kamera optimizasyonunu sağlayamayan, bunun yanında Snapdragon 845 ile işlemci tercihini bir önceki yıldan yana yapan Nokia tasarım tarafında da rakiplerinin gerisinde kaldı. Tüm bunlara yüksek fiyatlar da dahil edilince Nokia 9 modeli kullanıcıların ilgisinden uzak kaldı.

Nokia 9.1 PureView ortaya çıktı

Ortaya çıkan yeni görüntülerle birlikte gözler şimdi telefonun devam modeline çevrilmiş durumda. Mysmartprice sitesi tarafından gün yüzüne çıkarılan görüntüler Nokia9.1 PureView akıllı telefonun görünüm tarafında epey rekabetçi olacağını ortaya koyuyor.

Arka tarafta kısa süre önce OnePlus 7T’de karşımıza çıkan yuvarlak kamera modülü üzerinde beş adet sensör görüyoruz. Nokia9.1 PureView’de selefinden farklı olarak periskop kamera karşımıza çıkıyor. Huawei P30 Pro ve OPPO Reno 10X Zoom modellerinde kullanılan bu kamera ile etkili yakınlaştırma gerçekleştirilebiliyor.

Yine arka tarafta LED flaş ve lazer odaklanma sensörünün altında bir kamera daha gözümüze çarpıyor. Anlayacağınız Nokia9.1 PureView’de altı arka kamera kullanılabilir.

Telefondaki asıl güzel gösteren detay ise şelale ekranı. Vivo NEX 3’e benzer bir görünüm sunan telefonda alt ve üst çerçeveler daha belirgin halde. Üst çerçeveye baktığımızda burada çift ön kameranın yer aldığını görüyoruz.

Tanıtım tarihi henüz açıklanmaya telefonun yıl sonuna doğru resmiyet kazanması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu