Güncel Teknoloji HaberleriOyun KonsoluPlayStationSonyTeknoloji

PlayStation 5 Pro’nun Geleceği Artık İhtimal Değil: Kesin Geliyor

Ortaya çıkan son sızıntılara göre Trinity kod adıyla PlayStation 5 Pro bu yıl bitmeden kesin olarak tanıtılacak.

Konsol meraklılarının dört gözle beklediği PS5 Pro nihayet bu yıl bitmeden tanıtılacak. Trinity kod adıyla çıkış yapacak cihaz için Sony, oyun geliştiricilerine oyunlarını PS5 Pro için hazırlamalarını istedi. PlayStation 5 Pro grafik işleme gücünü 10.28 terafloptan 33.5 teraflop seviyesine çıkartacak. Yani PlayStation 5’e oranla 3 kat daha güçlü olacak PS5 Pro, bu sayede yeni çıkacak oyunları bile 4K 60 FPS’te oynatabilecek.

 Sony, PlayStation 5 Pro İçin Oyun Geliştiricilerine Çağrıda Bulundu

Sony, oyun geliştiricilerine hazır olmalarını istedi. Işın izleme teknolojisiyle önceki konsoldan ayrışacağı en büyük nokta olan PS5 Pro için yeterli grafiklere sahip oyunlara Trinity Enhanced (hâliyle PS5 Pro Enhanced -PS5 Pro için Geliştirilmiş) etiketi verecek. PS4 Pro’da da yeterli kaliteye sahip oyunlar için PlayStation 4 Pro Enhanced etiketi vermişti.

PlayStation 5 Pro

PS5 Pro’da %28’lik artış ile 576 GB/s (18GT/s) hızında bellek bulunacak. Böylece Sony’nin görüntü ölçeklendirme sistemi olan Spectral Super Resolution (PSSR) daha verimli çalışacak. İşlemci aynı olacak fakat saat hızı 3.85 GHz’e çıkacak. Ayrıca PS5 Pro’da kullanılacak yeni nesil GPU’lar, render sürelerinde %45’e varan performans artışına yol açacak. Siz de PS5 almayı düşünüyorsanız en azından bu yıl sonuna kadar karar vermekte çok aceleci olmayın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu