Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOPPO

OPPO Reno 7 Kamera Tarafında Epey İddialı!


OPPO Reno 7 cephesinde sular ısınmaya başladı. Akıllı telefonun ana kamerası Reno 6 serisine göre çok daha iddialı görünüyor.

Türkiye’deki kullanıcılar OPPO Reno 6 serisini bekleyedursun, Uzak Doğu’da Reno 7 serisi konuşulmaya başlandı. Eylül ayı içerisinde Reno 7 hakkında bazı bilgiler açıklayan bir kaynak şimdi telefonun ana kamerasını netleştirdi. Reno 7 serisinde daha etkili bir kamera performansı göreceğiz.

OPPO Reno7 serisinde temel modelde 1/1.56″ büyüklüğünde 50 megapiksel çözünürlüğünde Sony IMX766 sensör kullanılacak. Reno 6’da 1/2″ boyutuyla daha küçük bir sensör olan 64 megapiksel OmniVision OV64B kamera kullanıldığını hatırlatalım.

Kameradan devam edecek olursak; Reno 7’da üçlü kamera kurulumu sürecek. Diğer iki kamera yüksek ihtimalle ultra geniş açılı ve makro sensörler olacak.

Reno 7’de ana sensörün yanında kamera tasarımı da değişebilir. Yakın zamanda yayınlanan bilgiler arasında kameralardan birinin etrafında LED halkalar kullanılacağı aktarıldı. Bu durumda kamera dizaynında değişim söz konusu olabilir.

Diğer taraftan OPPO Reno7 önden bakıldığında Reno 6’ya oldukça benzeyecek. Ön kamera bir kez daha ekran üzerinde sol köşeye konumlandırılacak. Bununla birlikte ekran çerçevelerinde özellikle alt çenenin Reno 6’ya kıyasla daha ince olacağı gelen bilgiler arasında.

Reno 7’de yer alacak işlemci şimdiden merak konusu. Rakipleri ile kıyaslandığında Reno 6’nın yumuşak karnının işlemci olduğunu söyleyebiliriz. Temennimiz Snapdragon 76x ya da 77x serisi bir işlemcinin kullanılması yönünde. Gelişmeler yaşandıkça aktarmayı sürdüreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu