AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Apple Çin pazarında yasaklanıyor mu? Çin efendiliğini bozuyor!

Bugün ortaya çıkan bilgilere göre Apple Çin pazarından çıkartılacak gibi görünüyor. Peki bu olunca ne olacak? İşte detaylar…

Amerika ve Huawei arasındaki gerilim artarak devam ederken geçtiğimiz günlerde Amerika Başkanı Donald Trump bir açıklamaya yaparak, “Amerika’nın kendi ülkesinde üretim yapmaya başlaması gerektiğini” dile getirdi. Bununla birlikte Huawei için uygulanan yaptırımların da 1 yıl daha devam etme kararChinaı verildi. Tüm bu süreç devam ederken yaşanan son gelişmelerden sonra Apple Çin pazarında yasaklanacak nidaları yükselmeye başladı. Neden mi?

Görünen o ki bu kararın verilmesinden sonra Amerika, Huawei‘ye teknoloji satan Amerikalı şirketlere de yaptırım uygulama konusunda şartları ağırlaştıracak. Yaşanan bu süreçte Çin Hükumeti ise “efendiliğini” hiç bozmadı ve bu olanları uzaktan izledi ama sanıyoruz bu durum artık değişecek.

Trump Çin
Trump Çin

Apple Çin pazarından çıkacak mı?

Son raporlara göre, Çin, Huawei’nin yukarıda belirtiğimiz ABD kararından sonra bir dizi önlem almaya hazırlanıyor. Amerikan devlerine yaptırımlar, kısıtlamalar ve yasaklar bunların başında geliyor. Bu firmaların başında ise Apple, Qualcomm ve Cisco geliyor. Bununla birlikte Çin, Boeing uçaklarının alımını askıya almakla da büyük bir darbe vurmayı planlıyor.

Bahsettiğimiz tüm bu Amerikan şirketleri Çin pazarına büyük ölçüde bağımlıdır ve bu şirketlere yönelik yapılacak ciddi yaptırımlar sadece bu şirketleri değil, bir bütün olarak ABD ekonomisini de ciddi şekilde etkileyecektir diye düşünüyoruz. Yani Trump, açıkçasını söylemek gerekirse yanlış bir iş peşinde. Zira keskin sirke küpüne zarar verecek…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu