Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Mobil Dünya Kongresi ertelensin! #MWC2020delay


Bildiğiniz üzere kısa bir süre sonra Mobil Dünya Kongresi başlayacak. Peki Corona virüsü tehdidi altında bu etkinliğin yapılması doğru mu? Size soruyoruz…

Mobil Dünya Kongresi 2020 bu yıl 23 Şubat tarihinde başlayacak ve biz de ekip olarak bu etkinliğe katılacağız. Peki gerçekten de katılmalı mıyız? Açıkçasını söyleme gerekirse mobil bir site olarak mobil dünyasının kalbinin attığı bu etkinlikte olmayı çok istiyoruz ama dünya üzerinde resmen korku yaratan Corona Virüsü bu noktadaki en büyük korkumuz oldu.

Mobil Dünya Kongresi  neden iptal edilmeli?

Hava yollarının durumu belli. Çalışanlar sürekli maske ve koruyucu kıyafetler ile ki kendilerini virüsten korumaya çalışıyor Geçtiğimiz günlerde teknoloji gazetecisi Fatih Sarı yaptığı yolculuk sonrasında şöyle bir ileti paylaştı;

Corona virüsü ile ilgili dolaşan bir sürü boş bilgi var. Özellikle MWC’ye gidecekler şu bir iki cümleyi okursa dertsiz tasasız gider gelirler. Beni tanımayanlar için yazayım tıp doktoru değil teknoloji gazetecisiyim.

27 Ocak sabahı 08.40’ta kalkan TK1853 uçuş kodlu uçakla Barselona’ya geldim. Öncelikle THY bir bilgilendirme yapmadığı için kızgınım. Ancak uçakta alınan önlemler bir nebze de olsa içimizi rahatlattı diyebilirim.

Uçuştan bir gün önce internet üzerinden koltuk ayarlaması yaparken 300 kişilik uçağı görünce “fuar da yok niye bu kadar büyük uçak?” şüphem uçağa biniş sırasında yerini endişeye bıraktı.

THY personeli ellerindeki eldivenler için özür diliyordu bizden. Gerekçesi de uçaktaki 100 küsur kişilik maskeli Çinli grubu. Dedim ‘Sizin eldiveniniz var ama biz nasılsa batıya gidiyoruz diye dımdızlak geldik. Oldu mu şimdi bu?’

Tabii buna olumlu bir yanıt alamadım. Neyse uçağa bindik. En son maskeli grubu uçağa alıp en arka tarafa kısmen izole olarak oturttular. Ben şansıma 6K’da oturduğum için bir münasebetim olmadı bu grupla.

İnişten sonra da yine en son bunlar indi. Hepsini farklı bir otobüsle pasaport kontrolüne soktular ve evet ayrımcılık olarak düşünebilirsiniz belki ama onları başka bir salondan içeri aldılar.

Tüm bu detayları görmek rahatlatıcı bir unsur olsa da uçuşun üzerinden geçen yaklaşık 30 küsur saat sonrasında şükürler olsun ki hala hayattayım ve herhangi bir belirti vermiyor vücudum.

Tabii yarın gece İstanbul’a gelince bir kontrolden geçerim gibime geliyor. Bu virüsün elden, ağızdan, gözden geçtiğine dair çeşitli söylentiler var. Başta da söylediğim gibi yorum yapmayacağım.

Siz de doktor olmayanların duyarlarını çok da ciddiye almayın. Yok sirke öldürüyormuş, C vitamini süründüyormuş gibi doğruluğu henüz teyit edilmemiş bilgileri sallamayın.

Gelelim Şubat sonunda yine Barselona’da gerçekleşecek MWC’ye yani Dünya Mobil Kongresi’ne. Bu yıl ben katılmayacağım ama katılacak arkadaşlar toplanın size de bir iki şey var.

Öncelikle etkinlik iptali şimdilik konuşulmuyor. Kaldığım Clarins otel personeli ilgili tarihlerde çok fazla iptal geldiğini söyledi.

MWC’nin kitlesi yoğun Çinliler olduğu için de insanlar gelip gelmemek arasında kalmış durumda. Benim görüşüm o zamana kadar konunun çözüleceği yönünde.

Ancak yine de önümüzde yaklaşık bir ay var. O zamana kadar ak koyun kara koyun ortaya çıkacaktır. Buraya kadar okuduysanız kalın sağlıcakla okumadıysanız da sağlıcakla kalın ya sağlık her şeyin başı.

Şimdi ortada bu kadar gerçekçi ve zor bir durum varken; siz olsanız Mobil Dünya Kongresi‘ne haber ve video çekmeey gider miydiniz? Yorumlarınızı aşağıda bizimle paylaşın…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu