Akıllı TelefonGüncel Teknoloji HaberleriOPPO

OPPO Katlanabilir Telefon Pazarında Fazlasıyla Agresif

OPPO, ülkesi Çin’de katlanabilir telefon pazarında Huawei’yi geçerek bir numaralı üretici konumuna yükseldi. Hedefte şimdi Samsung var.

OPPO son dönemde katlanabilir akıllı telefon pazarında dengeleri değiştirecek bazı hamlelerde bulundu. OPPO Find N2 ve Find N2 Flip ilk etapta Çin pazarına yönelik tanıtıldı. Bu telefonlardan dikey yönlü katlanabilen Find N2 Flip kısa süre önce küresel çapta boy göstermeye başladı.

OPPO Katlanabilir Pazarda Adım Adım Yükseliyor

Son iki katlanabilir telefon özellikle Çin pazarında OPPO’yu bir numaraya taşıdı. CINNO Research tarafından yayınlanan bir rapora göre, Çin’de katlanır ekranlı telefon satışları, çift haneli büyüme trendini sürdürerek Ocak 2023’te yıllık bazda %54 gibi önemli bir büyüme kaydetti. Hatırlayalım Çin’de 2022 yılında katlanabilir telefon pazarı yüzde 144 gibi önemli bir büyüme sağladı.

Son rapora göre OPPO, katlanabilen telefon pazarında satışları bir önceki döneme göre yüzde 22,1 artırarak ülkesinde bir numaraya yükseldi. Pazarın yüzde 30’luk dilimi OPPO’nun elinde bulunuyor.

Huawei’nin pazar payı yıllık %33,2 düşüşle %25,7’ye geriledi ve şirketin katlanır telefon pazarındaki hakimiyeti, yeni oyuncuların ortaya çıkması ve daha fazla yeni ürünün piyasaya sürülmesiyle azalmaya başladı. Samsung ise yüzde 23.2’lik pazar payı ile konumunu korumayı sürdürdü.

 Ülkede büyük bir sıçrama Honor cephesinden geldi. Magic V adlı katlanabilir telefon ile birlikte Honor’un Pazar payı kısa sürede yüzde 12,8’e yükseldi.

Katlanır ekran formları açısından satışlarının %42’sini dikey yönlü katlanabilen telefonlar oluşturuyor. Bu segmentteki modeller hem taşınabilirlik hem de fiyat noktasında iki önemli avantaja sahip.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu