Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Samsung Galaxy A73 Hakkında İlk Bilgi Geldi, Galaxy A Serisinde Kamera Coşuyor

Samsung Galaxy A73 iddiaya göre 108 megapiksel kamera sahip ilk Galaxy A serisi telefon olacak. Telefon hakkında diğer detaylara bakalım.

Samsung’un Galaxy A serisi telefonlarına her yıl daha güçlü özellikler eşlik ediyor. Bu yıl tanıtılan Galaxy A52 ve Galaxy A72’de IP67 sertifikası, telefoto kamera (yalnızca Galaxy A72) ve stereo hoparlör bu belirttiğimiz yeni özellikler arasında yer alıyor. Söz konusu telefonların  devam modelleri için de ilk bilgiler olumlu. Yakın zamanlı bir rapora göre Samsung Galaxy A73 şirketin 108 megapiksel ana kameraya sahip ilk Galaxy A serisi telefonu olacak.

Rapora göre Galaxy A73 gelecek yılın ilk yarısında (muhtemelen mart ayında) tanıtılacak. Telefona eşlik edecek 108 megapiksel arka kamera aynı zamanda OIS desteğini de sahip olacak.

Söz konusu 108 megapiksel çözünürlüklü kamera olduğunda sektörde hacimli üretim gerçekleştiren markalardan biri de Samsung. Dolayısıyla markanın bu kamerayı Galaxy A serisi telefonlara getirme noktasında beklemesinin bir anlamı yok. Hatta Realme ve Redmi orta segment telefonlarında 108 megapiksel kamera kullanımını yılın ilk yarısında başlattı.

Samsung 50 megapiksel

Galaxy A72 modelinde OIS özellikli 64 megapiksel ana kamera, 12 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 8 megapiksel telefoto ve 5 megapiksel makro şeklinde dörtlü kamera paketi kullanıldı. Galaxy A73’te çözünürlüğü yükseltmiş aynı kamera ünitesini görmemiz yüksek ihtimal.

6.7 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüğünde Super AMOLED ekrana sahip Galaxy A73’e Snapdragon 7xx serisi bir işlemcinin güç vermesi bekleniyor. Galaxy A52 ve Galaxy A72’nin yumuşak karınların Snapdragon 720G olduğunu söyleyebiliriz. Öte yandan Galaxy A73 kutudan Android 12 sürümüyle çıkacak ve en az üç yıl Android güncellemeleri alacak. IP6X sertifikası, stereo hoparlör ve ekrana gömülü parmak izi tarayıcısı telefonda öne çıkan diğer bazı gelişmeler olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu