GenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerQualcommTeknoloji

Apple uyuyan devi uyandırdı! Qualcomm ARM işine girecek!

Apple, WWDC 20 etkinliğinde tanıttığı Apple Silicon işlemcileri ile Qualcomm’u gazlandırdı. Qualcomm ARM tabanlı masaüstü işlemcisi geliştirecek.

Apple, Intel ile olan yollarını ayırmak ve çağ dışı kalan işlemci sektörüne yeni bir soluk kazandırmak adına WWDC 20 etkinliğinde sürpriz bir duyuru yapmıştı. Apple Silicon adı verilen ARM tabanlı işlemcilerin artık Mac modellerine güç vereceğini açıklayan Apple, rakibi Qualcomm‘u da gazlamış gibi görünüyor. Qualcomm’un bir ara girip aman bu işte ekmek yok deyip çekildiği ARM pazarına bir daha gireceği söyleniyor. Qualcomm ARM işlemcilerin gelecekte tanıtalıcak olan Windows PC‘lere güç vermesi bekleniyor.

Zamanında Snapdragon 8180X ile bu pazara giriş yapan ancak umduğunu bulamayan teknoloji devi, şimdiler de Snapdragon 8180X Plus üzerinde çalışıyor. Söylentilere göre, Snapdragon 8180X Plus yonga seti toplamda sekiz çekirdekli olacak. 4 çekirdek 3.1 GHz hızında çalışacakken diğer dördü ise 1.8 GHz hızında verimlilik için çalışacak. 718 MHz Adreno 680 grafik birimi ile gelecek olan bu işlemcinin Apple Silicon’un yakından bile geçemeyeceğini söyleyebiliriz.

Qualcomm ARM

Apple’ın test aşamasında olan Apple Silicon ilemcisi macOS’te Tomb Raider oyununu yüksek ayarlarda 30 FPS‘te oynatabiliyor. AMD’nin APU‘suna ciddi bir rakip olacak olan Apple Silicon çok ama çok uzun süre bu pazarda rakipsiz olacak. Telefon işlemcisi üretmekten öteye geçemeyen Qualcomm da artık bu alanda AR-GE yapıp rakibi Apple’ı yakalamayı çalışacak.

Son olarak Apple Silicon işlemcisi sayesinde iPhone ve iPad uygulama ve oyunları Mac modellerinde de çalışabilecek. Hem ne ekstra bir emülatör kullanarak ne de ekstra bir işlem gücü harcamadan uygulamalar direkt çalışacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu