DonanımGüncel Teknoloji HaberleriYapay Zeka

SK Hynix Hisselerinin Artışı Bellek Sektöründe Dönüşü İşaret Ediyor

SK Hynix , HBM ve DDR5 bellek talebindeki artıştan dolayı hisseleri yükselişe geçti.Bellek sektöründeki gerileme düşüyor.

Güney Kore merkezli bir yarı iletken bellek üreticisi SK Hynix ‘in son zamanlarda hisse fiyatındaki sert artış bellek sektöründeki ekonomik gerilemenin ardından geri dönüşe işaret olduğunu düşündürdü.

Son zamanlarda ciddi patlama yaşayan yapay zeka teknolojisi DRAM teknolojisini de ileriye taşımaya hazırlanıyor.

Businesskorea ‘nın haberine göre DDR5 bellek ve Yüksek Bant Genişliği Belleği (HBM) sektörünün küreel lideri konumunda olan SK Hynix hisselerindeki bu önemli artışın bu pazar için önemli olduğunu ifade ediyor. Bu yılın başından bu yana % 50’ye yakın bir artışın gerçekleşmesi yüzleri güldürüyor.

Yapay zeka teknolojisi NVIDIA ve AMD gibi şirketler için DRAM talebinde patlama yaşamasına neden oldu.

Finans şirketi FnGuide tarafından yayınlanan verilere göre, SK Hynix hisse fiyatı 121.100 won’a yükseldi ve 52 haftalık bir zaman dilimindeki en yüksek artış oldu.

Bu hisse fiyatının artışında bazı büyük yatırımcıların ilgisi de büyük. Öyle ki Haziran ayında  Hynix hisselerinden toplam 191,5 milyar won satın aldılar.

TrendForce, 2023 mali yılı için arz ve talep zincirinin daha dengeli hale geleceğini ve talebin 2 gigabit çip dönüşümü bazında 1.05419 trilyon adede kadar ulaşacağını öngördü.

NVIDIA’ nın veri merkezleri için geliştirilen Hopper GPU’ları HBM3 bellek kullanıyor. Yapay zeka teknolojisi için en iyi verime sahip olan bu Hopper GPU’larının bellekleri için SK Hynix bir anlaşma yoluna giderse her iki şirket için bu pazarın oldukça canlanması anlamına geliyor.


Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu